27 augustus 2015: NO SH#T Thursday Meal – Paleo proof nasi

Workout of the day (WOD)
For time:
1000m Run
50 Kettlebell swings, 32kg/24kg
30 Chest-to-bar pull-ups

Challenge of the month – Augustus
1.000.000m Row
* Met de hele box

Twee weken terug blogde ik over het maken van bloemkool rijst als vervanger voor normale rijst. Dit viel bij veel van jullie erg in de smaak. Anouk vroeg op Facebook of het recept voor de “paleo nasi”, waar ik het vorige week over had, ook kon worden gedeeld op de website. De basis van het gerecht is de bloemkool rijst en nadat je dit hebt gemaakt is het eigenlijk vrij eenvoudig. Met de voorbereiding ben je wel even bezig maar daarna kun je heerlijk smullen. Heb jij nog een gerecht wat wij absoluut met de rest van de community moeten delen? Laat het mij dan weten door het recept te mailen naar w.cloos@reebokcrossfitalmere.nl. 3…2…1…GO!!!

Benodigdheden:

  • 1/2 bloemkool, fijn gepulseerd in de keukenmachine
  • 4 theelepels kokosnootolie
  • 300 gram kippendijen, in blokjes gesneden
  • 100 gram biologische ham, in blokjes of reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 5 kleine uien, fijn gesneden
  • 2 rode pepers, fijn gesneden en zonder pitjes
  • 1 winterpeen, fijn gesneden in kleine blokjes
  • 100 gram taugé
  • 3 eetlepels tamari
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 1/4 Chinese kool, fijn gesneden in dunne reepjes
  • 1 eetlepel tamarind pasta, te kopen bij Aziatische winkels en grote supermarkten
  • 4 eieren
  • verse koriander

Bereiding:

  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en laat daarin twee theelepels kokosnootolie smelten.
  • Bak de kippendijen en ham tot deze goed gaar zijn geworden en lekker knapperig.
  • Voeg de knoflook en rode peper aan de pan toe en roer alles goed door elkaar heen.
  • In een andere koekenpan voeg je de twee overgebleven theelepels kokosnootolie toe.
  • Als de andere koekenpan goed heet is voeg je daar de eieren aan toe en zet je het vuur op medium tot laag.
  • Plaats een deksel over de koekenpan met eieren en laat het voor ongeveer 2 minuten kort bakken.
  • Voeg nu aan de andere koekenpan de bloemkool, wortel, Chinese kool en uien toe en bak roer alles goed door elkaar heen.
  • Voeg als laatste de tamari, fish sauce en tamarind pasta toe aan de pan en meng het geheel nogmaals goed door.
  • Serveer de rijst nu in een kom en voeg daar één van de gebakken eieren aan toe.
  • Garneer het gerecht eventueel met koriander en zout en peper.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.