26 januari 2023: Blogpost uit de oude doos…

Workout of the day
For time:
150 Wall ball shots, 20lbs/14lbs
*Starting at 0:00 and every 2:00 after, perform 7 burpees to a plate.

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Consistency Challenge.

Blogpost uit de oude doos…
Vier jaar geleden schreef ik voor de Insta-pagina van de box een vierluik over ‘Zwanger & CrossFit’. Nog steeds super relevant voor alle zwangere dames die op dit moment bij ons in de box trainen. Daarom lezen jullie deze week het laatste deel van dit vierluik uit januari 2019. Veel leesplezier!

Het derde trimester & CrossFit
Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken en is opgedeeld in drie trimesters van drie maanden. Het derde trimester loopt van week 27 tot en met week 40.

In het derde trimester begint de buik echt wel in de weg te zitten. Nagels knippen, sokken aantrekken en veters strikken wordt in ene een stuk lastiger. Zodra je bukt, krijgen je longen nog minder ruimte en is ademhalen een hele uitdaging. Ben je van plan om nog even je nagels te lakken? Kijk dan je partner maar even lief aan 😉

Uiteraard gelden alle aanpassingen uit het eerste en tweede trimester ook in het derde trimester. Daarnaast zullen de coaches schalingsopties bedenken met een lagere intensiteit. Denk daarbij aan minder gewicht, minder rondjes en/of minder herhalingen. Het is belangrijk dat je tijdens de inspanning niet volledig buiten adem raakt en gemakkelijk nog een gesprek kan voeren. Het doel is om vooral lekker in beweging te zijn en jezelf maximaal voor te bereiden op die ene hele zware workout, namelijk de bevalling.

Ben je in verwachting? Dan is het belangrijk om onze coaches jouw input en feedback te geven. Elke zwangerschap is anders en alleen jij weet wat comfortabel voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust! Want we helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.