25 november 2015: Schaal je dieet naar jouw niveau

Workout of the day (WOD)
For time:
800m Run
Then…
3 rounds of:
15 Ground-to-overhead, 35kg/25kg
30 Double-unders
Then…
800m Run

Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box

“Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch and no sugar. Keep intake to levels that will support exercise but not body fat.” – Greg Glassman, CEO and Founder of CrossFit

In CrossFit is het normaal om workouts aan te passen als je de voorgeschreven gewichten, oefeningen of herhalingen nog niet kunt volbrengen. Zo kan iedereen participeren in ons programma. Uiteindelijk is het doel om er naar toe te werken steeds meer workouts als voorgeschreven te kunnen doen. Je zou het zelfde principe kunnen toepassen op je dieet. De bovenstaande quote van Greg Glassman beschrijft de voedingsvoorschriften die CrossFit meegeeft. Als je het dieet “as RX’d” wilt doen, meet je en weeg je alles wat je eet en eet je geen bewerkte producten. Er zijn meerdere CrossFit Games atleten die deze manier van eten hanteren om optimaal te kunnen presteren. Zelf heb ik het drie maanden gedaan terwijl ik elk weekend op reis was. Het is zeker weten te doen en de resultaten zijn verbluffend. Maar wat als je dit teveel moeite vind? Wat als je liever niet elke stukje eten op de weegschaal legt? Wat als je in het weekend een zak chips wilt eten of een reep chocolade? Moet je dan maar helemaal niets meer aan je voeding doen en hopen op het beste? Natuurlijk niet, dat is belachelijk. Het feit dat je het niet als voorgeschreven kunt betekent niet dat je het dan maar helemaal niet moet doen. Toch denken mensen op deze manier. Je kunt het dieet schalen net als dat je de workouts kunt schalen. Begin met vermijden van toegevoegde suikers. Als je een stapje verder wilt gaan, stop dan met het eten van bewerkte producten. Als je het dieet 80% van de tijd volgt behaal je nog steeds 80% van de resultaten. Het belangrijkste is dat je ergens begint. Stel een doel en maak dan de volgende stap. Net als je met workouts.

Wil je meer informatie over hoe je het beste kunt eten om de resultaten te behalen waar je naar op zoek bent? Kom dan vanavond om 20.30 uur naar de gratis voedingsworkshop. Als lid hoef je jezelf niet van te voren in te schrijven. Ik heb er zin in en hoop jullie vanavond te zien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.