25 februari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Spicy Chicken Nachos
Workout of the day (WOD)
Bench press 3-3-3
Weighted pull-up 2-2-2
Weighted ring dip 1-1-1
Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots
Nog iets waarvoor je me ’s nachts wakker kan maken; Mexicaans eten! Burritos, tacos, quasedillas, nachos, ik ben voor alles in. Als je ’s avonds lekker op de bank een film aan het kijken bent, kan er geen bord nachos missen. Deze heerlijke snack kan je met zijn alle delen (hoeft natuurlijk niet) en is snel en makkelijk gemaakt. Maar hoe maak je deze paleo? Eigenlijk is dat heel makkelijk door de kaas en tortilla chips weg te laten, maar dan is deze snack natuurlijk niet meer compleet. De tortilla chips kan je namelijk prima vervangen voor zoete aardappel. Wat je wel niet allemaal kan met deze groente! Voor de kaas heb je helaas niet echt een goede vervanger, dus deze moet je helaas helemaal weglaten van je bord. De nachos kan je serveren met guacemole, salsa en eventuele andere toppingen naar smaak.
Benodigdheden:
Nacho “Chips”:
- 1-2 zoete aardappelen
- zeezout
Spicy Chicken Chipotle:
- 250 gr kipfilet
- 1 tsp kokosolie
- 1/4 tsp chili poeder
- 1/4 tsp cayenne poeder
- 1/4 tsp knoflook poeder
- 1/4 tsp uien poeder
Optionele toppings:
- Guacemole
- Salsa
- Lente ui
- Jalapeños
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier.
- Snij de zoete aardappel zeer dun en leg deze vervolgens op de bakplaat.
- Bak ze in de oven tot ze knapperig zijn en laat ze daarna afkoelen.
- Snij de kip in kleine stukjes.
- Mix alle kruiden met elkaar en doe dit vervolgens bij de kip.
- Bak dit in een pan met kokosolie en bak tot het gaar is.
- Vul een bord of platte schaal met de chips en serveer daar de kip, guacemole, salsa en evt. de andere toppingen bovenop.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!