25 augustus 2016: NO SH#T Thursday Meal – Gegrilde Ananas met Kokosroom
Workout of the day (WOD)
Front squat 3-3-3-3-3-3-3
Challenge of the month – Augustus
Work on your weaknesses!
* Elke minuut dat je aan een weakness werkt is één punt. Het doel is om met de hele box zoveel mogelijk punten te scoren en onze weaknesses te verslaan.
We hebben eindelijk weer wat mooie dagen in ons kleine kikkerlandje en daar genieten we natuurlijk met zijn allen volop van. De barbecue’s komen weer tevoorschijn, waar vaak allemaal heerlijke dingen op gegrild worden. Vandaag heb ik een toetje voor na de bbq die je ook klaar kunt maken op deze handige grill. Het is super makkelijk te maken en zal vast ook heerlijk smaken!
Benodigdheden:
- 1 ananas
- 4 tl kokosbloesemsuiker
- 1 blik volvette kokosmelk (liefst 1 dag oud uit de koelkast)
- 1 el honing
- handvol pistache noten
- verse munt, naar smaak
Bereiding:
- Haal de kokosmelk uit de koelkast, maak het blik voorzichtig open en schep de bovenste laag (die nu een soort crème is geworden) in een kom.
- Voeg de honing toe en klop met een garde of handmixer tot een romige massa en zet dit in de koelkast.
- Snijd de onderkant en bovenkant van de ananas af. Snijd de vrucht in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte. Je hebt 4 plakken nodig voor dit recept.
- Bestrooi 1 zijde van elke ananasplak met 0,5 tl kokosbloesemsuiker en leg de plak met de suikerkant naar beneden op de bbq. Grill voor ongeveer 2-3 minuten.
- Bestrooi nu de bovenkant van elke ananasplak met 0,5 tl kokosbloesemsuiker en draai de plakken om. Grill ook deze kant ongeveer 2-3 minuten.
- Verdeel de ananasplakken over 4 bordjes.
- Schep op elke plak een eetlepel van de kokosroom. Bestrooi met de pistachenoten en garneer met een blaadje munt.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!