24 september 2015: NO SH#T Thursday Meal – Een voedzaam ontbijt

Workout of the day (WOD)
30-20 and 10 reps for time of:
Kettlebell clean (right arm), 24kg/16kg
Kettlebell clean (left arm), 24kg/16kg
Ring dips

Challenge of the month – September
Handstand hold (aantal seconden = score)

Vorige week had ik het kort over het ontbijt gehad. Als je probeert om een gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten in de ochtend is het voor veel mensen lastig om te weten wat ze precies moeten en kunnen eten. Zoals ik toen uitlegde hoeft de keuze niet altijd te zijn om eieren te eten. Alhoewel er wel eieren zaten in het recept van vorige week, proef je die absoluut niet. Maar er zijn meer dan genoeg opties. Om daarbij te helpen lees je in de blogpost van vandaag nog een recept dat je kunt gebruiken voor het ontbijt. Wellicht denk je: “kun je dat echt eten in de ochtend!?”. Het antwoord op die vraag is: “jazeker!”. Zonder dat je het een keer hebt geprobeerd weet je niet of je het weg kunt krijgen. Het is voor mij één van mijn favoriete maaltijden om de dag mee te beginnen. Give it a shot!

Benodigdheden:

  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 100 gram uien, gesnipperd
  • 100 gram rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 grote hand spinazie, gewassen
  • 1 tomaat, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 250 gram rundergehakt
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • kokosnootolie

Bereiding:

  • In een koekenpan, sauté de uien en knoflook met wat kokosnootolie.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak totdat de blokjes zacht zijn. Roer regelmatig.
  • Voeg het gehakt, zout en peper toe aan de pan en bak het tot het goed gaar is.
  • Voeg de overige groente toe aan de pan en mix het geheel goed door elkaar.
  • Bak in een andere pan vier losse spiegeleieren.
  • Pak twee borden en verdeel het gehakt met de groente.
  • Plaats boven op elk bord twee spiegeleieren.
  • Voeg als je dat wilt nog wat zout en peper toe.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.