24 november 2016: NO SH#T Thursday Meal – Tijd voor stamppot!
Workout of the day (WOD)
“Falkel”
25 min AMRAP of:
8 Handstand push-ups
8 Box jumps, 30”/24”
1 Rope climb
Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk kettlebell swings
Het is alweer bijna december en dat betekent niet alleen dat het kouder wordt buiten, maar ook dat het weer tijd wordt voor stamppotten! Ik ben gek op stamppotten en lust ze ook allemaal. Om ze paleo te maken kan je heel makkelijk de normale aardappel vervangen voor zoete aardappel, zoals in dit recept is gedaan. Het recept is ook heel makkelijk te maken, want veel heb je niet nodig. Zowel aan ingrediënten als aan materiaal niet. Tijd voor stamppot!!!
Benodigdheden:
- 300-400 gr zoete aardappelen
- 300 gr boerenkool
- 3 middelgrote uien
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 theelepel grove mosterd
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding:
- Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Was ze grondig onder de koude kraan en laat ze vervolgens onder een laagje water in de pan liggen.
- Snijd de ui in halve ringen en leg deze bovenop de aardappelen in de pan. Leg hier vervolgens de boerenkool weer bovenop.
- Kook de aardappelen met de uien en boerenkool in 20 minuten gaar.
- Giet de boerenkoolstamppot af en stamp het geheel vervolgens met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met de mosterd, de paprikapoeder en met peper en zout.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en schep deze vervolgens door de boerenkoolstamppot.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!