24 mei 2015: Weekoverzicht

Challenge of the month – Mei
Zoveel mogelijk pull-ups

Er zijn weer een hoop leuke workouts voorbij gekomen de afgelopen week. Het is weer zondag en dat betekent een update van wat er allemaal is geweest. Daarnaast wordt je ook weer op de hoogte gehouden van leuke weetjes uit de box.

Voor velen waren bepaalde workouts zoals de double-under/burpee box jump en sprint workout van de week daarvoor nog behoorlijk aanwezig. Dat weerhield jullie er niet van om meteen de maandag met een pittige benchmark workout je werkweek in te gaan. We hadden “Angie” namelijk op het bord en dat waren vier bewegingen met honderd herhalingen. Eerst honderd pull-ups dan honderd push-ups gevolgd door honderd sit-ups en honderd squats.

Op dinsdag hadden we twee onderdelen. Het eerste onderdeel was waar je zo zwaar mogelijk mocht deadliften voor vijf herhalingen. Het tweede onderdeel was een kort maar krachtige workout. Vijf minuten zoveel mogelijk rondes van drie deadlifts en negen hoge box jumps.

Woensdag hadden we een workout die op het oog er redelijk simpel uit zag. Twee rondjes van achthonderd meter rennen, vijfentwintig kettlebell swings en vijfentwintig ring dips. Uiteindelijk was het toch een behoorlijke shoulder burner en was het voor velen toch pittiger dan verwacht.

Op donderdag hadden we het complexe gewichtheffen en, stond het in het teken van de snatch. Eerst was het de bedoeling om voor drie herhalingen zo zwaar mogelijk op te werken in de Power Snatch. Daarna mocht je proberen zo zwaar mogelijk op te werken voor twee herhalingen in de Snatch Balance. Als laatst mocht je de volledige snatch testen en hier zo zwaar mogelijk opwerken voor één herhaling.

Op de laatste dag van de werkweek was het tijd voor “chipper”. Hier begon je met zestig calorieën roeien gevolgd door vijftig wall ball shots, veertig chest-to-bar pull-ups, dertig wall ball shots, twintig chest-to-bar pull-ups en tien wall ball shots.

Verder hadden we op zaterdag in plaats van de community saturday weer een “Skill day!”. Dit keer stond het in het teken van de double-under. Anderhalf uur werd er flink geoefend en kregen jullie een hoop tips & tricks mee om eindelijk deze lastige skill onder de knie te krijgen. Aan het eind van deze workshop had iedereen wel zijn/haar eerst double-under gedaan of misschien zelfs zijn totaal aantal double-unders gePR’d.

Als laatst zijn we natuurlijk bezig met de challenge of the month. Zoals jullie weten zie je hier elke week weer wie er flink aan zijn/haar pull-up heeft gewerkt. David is inmiddels niet meer in te halen en zit al op vijfentwintighonderd pull-ups! Bij de dames is het Chantal die er zesennegentig heeft gedaan en Linda honderdtweeënvijftig (scaled). Ondanks dat niet iedereen zich op het bord heeft geschreven zijn er wel een heleboel die flinke stappen hebben gemaakt om beter te worden in de pull-up! Keep up the good work.

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • er een aangepast rooster is voor aankomende week? Dit in verband met de Regionals in Kopenhagen!
  • David de stang heeft gekopt tijdens het snatchen?
  • Jasper zijn eerste les heeft gegeven?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.