24 juni 2015: Set yourself up for success

Workout of the day (WOD)
For time:
30m Walking lunges
21 Pull-ups
21 Sit-ups
30m Walking lunges
18 Pull-ups
18 Sit-ups
30m Walking lunges
15 Pull-ups
15 Sit-ups
30m Walking lunges
12 Pull-ups
12 Sit-ups
30m Walking lunges
9 Pull-ups
9 Sit-ups
30m Walking lunges
6 Pull-ups
6 Sit-ups

Challenge of the month – Juni
Zoveel mogelijk double-unders

Met regelmaat werd het herhaald door de staf bij mijn CrossFit Level 2 Trainer Course het afgelopen weekend: “set yourself up for success”. Gedurende het weekend werd het steeds duidelijker wat hiermee werd bedoeld. Coaching draait allemaal om een plan hebben als je een les draait. Weten hoe je de warming-up gaat aanpakken, hoe je de groep verdeelt in de ruimte en hoe je alles uitlegt. Zelfs zaken buiten het coachen zelf (programmering, omgeving etc.) is iets waar je van te voren over na moet denken. Als je voor jezelf een plan hebt klaar liggen dan kom je niet meer voor uitdagingen te staan en kun je jezelf altijd focussen op wat er moet gebeuren: coachen!

Naast dat dit heel erg duidelijk werd gemaakt was er ook een ander motto dat continu werd herhaald. Iets waar ik van mening ben dat we bij Reebok CrossFit Almere heel erg voor staan en altijd naar streven is: “strive for virtuosity”. We hebben een gezamenlijk doel en dat is om te zorgen dat iedereen die binnenkomt ook weggaat met het gevoel dat hij/zij in het uur beter is geworden. Elke dag, elke les. Persoonlijk is voor mij hier als coach nog zoveel meer winst te behalen en ondanks dat we er altijd naar streven is het nooit genoeg.

Het was een super ervaring en niet alleen heb ik heel erg veel genoten. Boven alles heb ik veel geleerd en tools gekregen waar ik zelf aan kan werken. Voor elk CrossFit coach die meer ervaring op wilt doen of zich verder wilt ontwikkelen kan ik je deze course zeker weten aanraden. Je krijgt veel praktische tips en feedback voor jouw manier van coachen. Daar kun je uiteindelijk alleen maar van groeien.

Als laatst sluit ik af met dat ik de eerder genoemde motto’s ook aan iedereen van onze box wil meegeven. Niet alleen in coaching kan dit namelijk toegepast worden maar ook in je eigen training. Heb je iets waar je aan wilt werken? Wil je ergens beter in worden? Maak een plan en ga voor het beste. Heb je geen idee hoe je dat moet doen? Vraag het dan aan één van de coaches. Zij helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.