22 februari 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 9
For time:
50 cal. Row

Afgelopen week was een zware week voor iedereen. Zoals je misschien was opgemerkt hadden we namelijk de “Open Week” ter voorbereiding op de competitie van de CrossFit Games Open. Zo hadden we een reeks van workouts die de afgelopen jaren tijdens de Open voorbij zijn gekomen aan jullie voorgeschoteld. Lees vooral verder welke dat waren!

Maandag was misschien wel meteen de zwaarste van allemaal. Het was de laatste workout van de Open vorig jaar. De combinatie thrusters en bar-facing burpees werd “14.5” genoemd en was voor iedereen een behoorlijke slagveld. Op dinsdag kregen jullie te maken met “11.3”. Een kort maar krachtige workout waarin je vijf minuten zo veel mogelijk rondes moest proberen te halen van een squat clean en jerk met een uitdagend gewicht (voorgeschreven 75kg/50kg).

Woensdag was een lastige workout niet alleen qua bewegingen maar ook logistiek werd deze niet altijd even goed begrepen. Deze werd “14.2” genoemd en werd er getest hoe diep je kunt gaan. Elke keer als je de aantal rondes en herhalingen van overhead squats en chest-to-bar pull-ups haalde in drie minuten werd je tijd verlengd.

Gelukkig was het op donderdag iets makkelijker qua herhalingen en rondes. Natuurlijk werd de workout zelf er niet makkelijker op. Deze Open workout kreeg in 2013 de naam “13.2” en was het de bedoeling om zo veel mogelijk rondes te behalen in tien minuten van vijf shoulder to overhead, tien deadlifts en vijftien box jumps. Conditioneel zware workout!

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met een workout weer van 2014. Deze had de naam “14.4” en ook hier was het de bedoeling om zoveel mogelijk rondes te behalen in veertien minuten. Voor velen was het meer kijken hoe ver je kon komen. Je moest je namelijk door zestig calorieën roeien, vijftig toes-to-bar, veertig wall ball shots, dertig cleans en twintig muscle-ups heen zien te worstelen om een ronde te halen.

Iedereen heeft wel echt super zijn best gedaan de afgelopen week en jullie verdienen een weekend lekker rust. Volgende week gaat het weer een zware week worden dus, be prepared!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk vijftig burpees uit te voeren. Bij de mannen was het uiteindelijk Gabor die de winst binnen wist te slepen door een tijd van twee minuten en negenentwintig seconden neer te zetten. Bij de dames was het Klaske die als enige het aandurfde en het in drie minuten en eenenveertig seconden wist te doen. Gefeliciteerd beiden!

Challenge of the week - #8

De volgende uitdaging staat alweer klaar. Hoe snel kun jij vijftig calorieën roeien?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • er geen Community Saturday was vanwege de CrossFit Level 1? Wel was er een hele grote groep die gezellig trampoline ging springen bij Bounz!
  • Anwar de halve marathon vandaag loopt in New York? Succes!
  • Andy Edwards vrijdag langs kwam om te trainen? Hij geeft dit weekend de CrossFit Weightlifting course samen met zijn crew in Amsterdam!
  • we een mooie nieuwe kapstok hebben? Heb jij je jas al opgehangen?
  • coach Channa haar zestig kilo Snatch heeft gehaald?!
  • er velen PR’s zijn behaald op de “Open” workouts in vergelijking met vorig jaar? Getting fitter, faster and stronger!
  • donderdag de eerste CrossFit Games Open 2015 workout bekend word gemaakt?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.