21 september 2015: Members Spotlight – Marcel

Workout of the day (WOD)
For time:
1600m Run
50 Handstand push-ups
50 L-pull-ups
1600m Run

Challenge of the month – September
Handstand hold (aantal seconden = score)

Wie kent hem niet, onze Marcel Thiemann. Altijd in voor een praatje, een wodje, een fit-aidje of zelfs als je het even nodig hebt, een knuffel. Hij is bloedfanatiek en gaat er altijd 200% voor. Hij heeft voor ons een megaleuk verhaal geschreven en die willen we natuurlijk niet aan jullie voorbij laten gaan. Lees dus snel verder om deze held beter te leren kennen!

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  In tegenstelling tot mijn ouders die beide werkzaam waren in het onderwijs had en heb ik van het studeren geen kaas gegeten. Na het net aan behalen van mijn lbo diploma, ben ik gaan werken in de horeca en ben ik uiteindelijk beland in de taxi branch waarin ik nog steeds werkzaam ben.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Marcel Thiemann, geboren op 13 januari 1978 (dat was op een vrijdag by the way) in de zuidelijke IJsselmeerpolder, oftewel LELYSTAD. De stad die vernoemd is naar Cornelis Lely, de ingenieur en waterbouwkundige, die de afsluitduik ontwierp in 1891 en uiteindelijk realiseerde in 1932. Dit even geheel terzijde. Vier jaar na mijn geboorte verkasten mijn ouders van Lelystad naar Almere, waar ik opgroeide en vooral opbloeide in de stedenwijk (SouthSide) jeweettoch!!
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Marcel is niet getrouwd noch verloofd, maar is wel helemaal gelukkig met zijn gezin bestaande uit vriendin Marijke, twee prachtige dochters, Sevenne van bijna 16 en Dewi van bijna 13, en een prachtige pasgeboren zoon van bijna 6 weken oud, Dylan.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Voor ik met CrossFit in aanraking kwam hopten ik van sportschool naar sportschool. Sportcity, Fit for Free en als laatste was het Basic Fit. Daar kwam ik in contact met Mike Mulders die daar groepslessen bodypump gaf. Hij was het die mij adviseerde eens bij Reebok CrossFit Almere te gaan kijken, het bleek een schot in de roos.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Via de one and only, Master Mike Mulders.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Na nu zo’n maandje of 7 erg actief te CrossFitten, heb ik al aardig wat vooruitgang geboekt en heb ik zelfs al wat favoriete bewegingen. Eén daarvan is T2B of wel Toes to Bar. Het duurde even voordat ik deze onder de knie had, maar oefenen baart kunst en dat is een feit.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Minder leuke bewegingen zijn er natuurlijk ook en ja ook ik baal van burpees in een wod, maar zet er een lekker muziekje bij aan, bij voorkeur iets van de Prodigy (firestarter), en dan doe je er 7 in 15 seconden.
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Opzwepende muziek, GEEN Top 40 en GEEN R&B Classics. Het moet knallen en hard zijn.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Naast het drukke gezinsleven, het harde werk en CrossFit heb ik zo nu en dan nog tijd over voor mijn hobby en dat is slapen. Ik kan overal op elk gewenst moment en tijdstip van de dag mijn ogen sluiten en slapen. Jaja het klinkt afgezaagd, maar ik vind het heerlijk en kan niet zonder.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Voorheen at ik vooral erg ongezond en buiten de deur. Nu houd ik meer rekening met het tijdstip waarop ik eet en wat ik eet, maar een bordje (huisgemaakte) dikke bami sla ik nog steeds niet af.
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Ik ben een allemans vriend en sta altijd open voor een gezellige babbel, maar als je me ziet zweten tijdens een wod heb ik liever dat je me aanmoedigt ipv dat je praat over het weer, hoe de kinderen het op school doen of hoe scheef de schutting staat bij de buren. Mocht je me zien voorbij komen in de box, geneer je niet en geef me dan een high five!!
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Waar ik absoluut niet zonder kan is de gezelligheid en warmte van mijn familie.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.