20 september 2017: WTF!?

Workout of the day (WOD)
For time:
10k Run

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk wallball shots

Nee, het is geen grap. Vandaag is de WOD tien kilometer rennnen, zo snel als je kan. Sommige van jullie hadden wat speurwerk gedaan op het internet en waren daar inmiddels al achter. Nu is de vraag: laat jij jezelf kennen door deze workout?

Natuurlijk niet. Je doel is tenslotte om je algemene fitheid te verbeteren. Een onderdeel daarvan is het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Het rennen van een lange afstand gaat je daar zeker weten bij helpen. Geloof je mij niet? Lees dan eens dit oude artikel van de CrossFit Journal. Onthoud, net als alle andere workouts, alles is te schalen. Het komt goed.

Je kan zo een workout ook thuis doen? Ja, dat kan. Dat horen wij vaker. Uiteindelijk besluit je het toch maar niet te doen omdat het weer tegenvalt en je liever op de bank neerploft na een lange dag op je werk. Je maakt het jezelf alleen maar makkelijker door je in te schrijven voor de les en de stok achter de deur te hebben.

Je rent al genoeg doordeweeks en wilt niet nog een lange afstand afleggen? Begrijpelijk, maar hoe hard ren je als je in je eentje rent? Precies. Intensiteit zorgt voor de resultaten waar je naar opzoek bent. Door met een groep te rennen die allemaal proberen zo hard mogelijk te gaan gaat je eigen tempo ook omhoog. Zelfs als je niet competitief bent haalt de groep het beste in je naar boven.

Kortom, genoeg reden om deze workout niet over te slaan. Net als iedere andere workout. Het helpt je om jouw doelen te bereiken. Kleed je gepast zodat je van het weer geen last hebt. Wij hebben een mooie route uitgestippeld (geen 25 rondjes van 400m) door de Gooisekant. Wees er iets eerder zodat wij op tijd kunnen beginnen. De workout heeft namelijk een behoorlijke time cap. Let’s do it together!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.