20 februari 2017: Members Spotlight – Hans

Workout of the day (WOD)
Three 3-minute rounds of:
10 Thrusters, 42,5kg/30kg
10 Chest-to-bar pull-ups
10 Thrusters, 42,5kg/30kg
10 Chest-to-bar pull-ups
Max Cal Assault Bike
* Rest 3 minutes between rounds.

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk burpees

Na de eerste paar lessen was hij om. Ik weet nog goed toen Hans samen met zijn maatje Roland de eerste les bij mij deden. Helemaal tot het gaatje gingen zij. Inmiddels is Hans regelmatig in de avonduren bij ons te vinden. De diversiteit van de trainingen doet hem goed en hij is in de periode dat hij bij ons traint onwijs vooruit gegaan. Voorheen had hij altijd last van zijn knie door een oude blessure maar daar merkt hij door onze trainingen weinig meer van. Zelfs het hardlopen, wat eerst enorm veel pijn gaf, doet hij weer. De endurance lessen hebben hem daar extra bij geholpen. Ik stuurde hem vorige week onze vragenlijst op voor de members spotlight en enthousiast stuurde hij zijn antwoorden terug. Leer hem beter kennen in de blogpost van vandaag.

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik noem mezelf meestal een communicatieprofessional met brede ervaring in het vak. In meer dan 25 jaar heb ik ervaring opgedaan als journalist (o.a. de Volkskrant), woordvoerder (o.a. Nike), copywriter, schrijver en communicatieadviseur voor bedrijven en organisaties. Dat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf, FaberCommunicatie.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Tot mijn 18e heb ik in Zutphen gewoond (een flink eind ten oosten van Flevoland). Daarna de wereld rondgereisd, in Utrecht gestudeerd, jarenlang in Amsterdam gewoond en woon nu al wat aardig wat jaren in Muiderberg, een aardig duurloopje van de box vandaan.
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Ik woon met Maeve, mijn dochter van 17. In het weekend is mijn studerende dochter Lalaine van 19 er meestal ook. Beiden zijn wel eens in de box geweest. Verder is er nog mijn (ex) stiefzoon Laszlo. Die woont niet meer thuis. En Luca, een poes van 15. Vaak ben ik in Amsterdam te vinden, waar mijn vriendin Femke woont (of zij is in Muiderberg).
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Ik heb vroeger altijd gevoetbald. Ooit werd ik op het maken van een grove overtreding gescout voor De Graafschap (“we zoeken nog rücksichtlose verdedigers voor de A1”, zeiden ze). Toen ik mijn kruisbanden scheurde was de voetbalcarrière voorbij en ik veroordeeld tot het krachthonk. Voordat ik met CrossFit begon ging ik naar de sportschool, deed ik aan bootcamps en aan kickboksen. CrossFit heeft me overigens enorm geholpen om van mijn knieklachten af te komen. Toen ik begon was hardlopen een enorme uitdaging, nu heb ik geen centje pijn (vooral ook door endurance, dank Junior & Moris!) Met CrossFit heb je geen orthopeed meer nodig…
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Via Bertine. CrossFit was echt iets voor mij, zei ze, en ze had gelijk. Ik heb toen gelijk mijn kickboksmaatje Roland meegenomen. Ook hij is niet meer uit de box weg te slaan.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Ik ben er achter gekomen dat ik goed ben in oefeningen met eindeloos veel herhalingen, die lang duren en je flink laten lijden. Boxjumps, air squats, pull ups enzovoort. Weinig techniek en maar doorgaan… Meestal weet ik nog wel ergens lucht vandaan te halen.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Alles wat er bij OLY wordt gedaan. Maar ik ben het gevecht aangegaan en ben nu braaf elke maandag bij OLY te vinden en maak vooruitgang.
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Alive van Pearl Jam en Lose Yourself van Eminem
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Ik ben gek op hikes, liefst in de bergen, maar het bos of de hei is ook prima. Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Door mijn oudste dochter gebakken bananenbrood.
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Dat moest ik even navragen. ‘Stille kracht’ zei mijn vriendin. ‘Betrouwbaar’, zeiden mijn dochters. Ik vind het beide prachtig.
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Dat is een lastige. Zonder sporten word ik vervelend, zonder mijn maatje Roland is trainen minder leuk, zonder mijn pen word ik arm, zonder mijn kids zielig en zonder mijn vriendin wordt het leven saai.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.