20 april 2017: NO SH#T Thursday Meal – Ovengroenten met kip

Workout of the day (WOD)
Hang Power clean 2-2-2
Back squat 5-5-5
Reversed back rack lunges 10-10-10

Challenge of the month – April
Met de hele box:
1.500.000m Run

Na al dat lekkers van de paasdagen is het weer tijd om “normaal” te doen. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn dagen zijn qua voeding een beetje in de war. Na nog een heerlijke paaslunch maandag gehad te hebben, moest ik daarna de supermarkt in om weer mijn normale boodschappen te doen. Maar met al die lekkere paasbroodjes in mijn gedachte, was het moeilijk om te verzinnen wat ik deze week voor “normaals” ging eten. Ik heb het daarom deze week bij hele simpele gerechten gehouden en zo is dit gerecht ook lekker makkelijk. Snijden, kruiden, oven in en klaar is kees! Er zit een salsa bij van een klein beetje mayonaise en ketchup in het recept. Je kan deze weg laten, maar zolang je het bij deze hoeveelheden houdt overleven we dat wel!

Benodigdheden:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr zoete aardappel blokjes
  • 1 rode ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 15gr peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 200 gr kipfiletblokjes
  • 125 gr cherrytomaten
  • Optioneel: 200 gr kikkererwten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. (Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.)
  • Meng de paprika, aardappel, ui, (kikkererwten), oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
  • Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Neem weer na 10 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.