19 november 2015: NO SH#T Thursday Meal – Broccolisoep met tomaat
Workout of the day (WOD)
For time:
10k Row
* In teams van drie of vier. Wissel elke 250m.
Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box
Veel van jullie zullen het al gemerkt hebben, het wordt een stuk kouder buiten. En wat nog slechter nieuws is, is dat dit pas het begin is en het dus nog veel kouder gaat worden, brrrr. Iets wat je lichaam lekker warm kan maken is een heerlijk warm soepje. Natuurlijk kan je dit al heel gemakkelijk doen met een makkelijk groentesoepje, maar deze variant moet je ook zeker eens proberen. Er zitten behalve broccoli en tomaat ook nog veel andere heerlijke ingrediënten in en door de kokosmelk wordt hij ook nog eens lekker romig!
Benodigdheden:
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 gr zoete aardappel, in blokjes
- 2 el kokosolie
- 1 grote broccoli, in roosjes
- 3 el kokosmelk
- 1 l groentebouillon
- Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 bosui, in ringetjes
- 50 gr gehakte cashewnoten, grof gehakt
Bereiding:
- Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin.
- Roer de broccoli en de zoete aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 minuut mee.
- Giet de groentebouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de tomaat, bosui en de cashewnoten in de soep en serveer.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!