19 juni 2014: NO SH#T Thursday Meal – Wij houden van oranje

Workout of the day (WOD)
“Grace”
For time:
30 Clean and jerks, 60kg/42,5kg
* Vergelijk je score met de WOD van 23 april 2014.

Challenge of the week – week 25
2 min AMRAP of:
15 Thrusters, 20kg/15kg
12 Burpees

We kunnen er niet meer omheen, alles kleurt deze dagen oranje en met inmiddels 2 gewonnen wedstrijden in de pocket zal het alleen maar meer worden. Daarom vandaag ook in de No-SH#T-Thursday Meal blog een oranje topper. Vandaag vertel ik jullie het geheim van de de perfecte krokante zoete aardappelfriet. Makkelijk voor te bereiden en daarom een prima voor-de-buis-tijdens-het-wk-maaltijd.

Eigenlijk eten wij thuis altijd aan tafel maar de komende weken maken we tijdens het WK een uitzondering en gaat het bord mee op schoot voor de tv. Aangezien de wedstrijden rond etenstijd zijn wil je natuurlijk niet te lang in de keuken staan maar toch een makkelijk feest maaltje voorschotelen. En natuurlijk moet er iets in het oranje op het bord. Vandaag is dat dus de zoete aardappelfriet.

Benodigdheden (+/- 4 personen):

  • 3 a 4 zoete aardappels ( ga voor de bruin/rode en niet de paarse variant als je ook echt oranje frietjes wilt)
  • Een diepe koeken-, braad- of hapjespan voor 1/3 gevuld met (gesmolten) kokosolie/vet
  • IJskoud water
  • 2 eetlepels Maizena (optioneel)
  • Fijn gemalen zeezout, paprikapoeder, knoflookpoeder

Bereiding

  • Schil de aardappels en snij ze in reepjes van 0,5 – 1 cm dik
  • Leg de gesneden aardappels minstens 2 uur in een kom met ijskoud water
  • Haal de aardappels eruit en dep ze af met een theedoek
  • Voor een extra crisp kan je er 2 eetlepels maizena over strooien
  • Verwarm de kokosolie en test of hij heet genoeg is door er vast een frietje in te gooien, zodra het begint te bruisen is hij op temperatuur.
  • Zorg dat je niet te veel aardappels in één keer in de pan doet. Anders koelt het vet te snel af en worden je frietjes slap. Als je veel friet gaat bakken, verdeel het dan in 2 of 3 porties.
  • Zodra de aardappels beginnen te kleuren en gaan drijven zijn ze klaar.
  • Haal ze uit de pan en dep af met wat keukenpapier
  • Strooi er direct wat zeezout, knoflook- en paprika poeder over.

Heerlijk met wat zelfgemaakte mayonaise! Wij maken hier vaak wat gehakballetjes bij, die wij gekruid hebben met paprika, ui, verse peterselie en knoflook. En voor het frisse is een groene salade met wat geraspte wortel en groene appel een heerlijke combinatie. Je kan het bij de zoete aardappelfriet zo gek maken als je zelf wil. Maak er een complete maaltijd van of ga gewoon voor een “frietje met”. Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.