19 april 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 17
For time:
100m Row

Iedereen heeft een pittige week achter de rug gehad. Vandaag in onze wekelijkse samenvatting kun je weer terug lezen wat er klaar stond en welke taken er uitgevoerd moesten worden. Daarnaast word je weer een klein beetje op de hoogte gehouden van wat er voorbij is gekomen de afgelopen week in onze rubriek “wist je dat”. Wacht niet langer en lees vooral verder!

Op maandag werd er gestart met een benchmark workout. Deze had de naam “Fore” en bestond uit drie bewegingen welke allemaal voor zoveel mogelijk herhalingen in vier minuten moest worden uitgevoerd. In totaal waren jullie dus twaalf minuten bezig met daarin clean and jerks, roeien en burpees.

Dinsdag was het een complexe dag. Hier kregen jullie twee bewegingen voorgeschoteld en omdat overhead squats voor velen nog niet pittig genoeg zijn werd deze gecombineerd met handstand push-ups. Natuurlijk werd alles doorgenomen en werd er zelfs even geoefend in de handstand.

De week werd door midden gezaagd met een krachtonderdeel en korte workout. In het eerste onderdeel mochten jullie opwerken met de thruster voor vijf herhalingen zo zwaar mogelijk. Daarna een verschrikkelijke workout namelijk: “Tabata bottom to bottom thrusters”. Dit hield in dat je acht rondes van twintig seconden werk moest uitvoeren gevolgd door tien seconden rust. Het enige wat dit zo lastig maakte was dat de tien seconden “rust” in de bodem van de squat was.

Op donderdag mochten jullie je door drie bewegingen heen worstelen. Vooraf werd deze flink onderschat maar, na afloop was iedereen het mee eens dat deze zwaarder was dan verwacht. Drie rondes voor tijd van vijftien hang squat snatches, vijfentwintig sit-ups en vijftig double-unders.

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met een zware hero workout. Een tijd terug werd deze op de community saturday gedaan in teams van twee en, werd toen al als behoorlijk pittig ervaren. Dit keer mocht je eraan wagen om hem helemaal zelf te doen. De workout “Murph”  stond namelijk op het programma. Voor tijd zestienhonderd meter rennen, honderd pull-ups, tweehonderd push-ups, driehonderd squats en weer afsluiten met zestienhonderd meter rennen.

Verder hadden we weer de Community Saturday. Een iets andere thema dan in de box vanwege de CrossFit Level 1 Trainer Course. Als vervanging gingen we naar het surfstrandje in Haven om een “beach workout” te doen. Met heerlijk weer waren er uiteindelijk vierentwintig man om samen stuk te gaan. Een workout met bewegingen als squats, push-ups, sit-ups, burpees en vijftig meter sprint tussendoor zorgde voor een leuke combinatie. Daarnaast gaf zand nog een extra dimensie aan deze workout. Afsluitend gingen we met de groep nog heerlijk een ijsje eten bij Mariola! Al met al een hele geslaagde dag en hopen jullie allemaal weer te zien bij de volgende Community Saturday.

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Jeroen van ’t H. uit zijn broek scheurde tijdens bottom to bottom thrusters?
  • Robert O. het niet kon inhouden tijdens de V-ups?
  • Pavel een ninja was tijdens Murph? “Breathe in, breathe out!” plus karate kid handgebaren kwamen voorbij met zijn squats
  • Michael van der W. weer op de weg terug is na zijn blessure? Hij is er zo nu en dan om revalidatie oefeningen te doen in de box!
  • Morris voor een periode ook weer terug is? Hij heeft een kleine pauze van zijn opleiding!
  • volgend weekend de koningsspelen zijn op zaterdag? Als afsluiter zal de barbecue ook aangaan! Schrijf jij je ook in?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.