18 augustus 2016: NO SH#T Thursday Meal – Tandoori Salade met Zoete Aardappel

Workout of the day (WOD)
For time:
5k row

Challenge of the month – Augustus
Work on your weaknesses!
* Elke minuut dat je aan een weakness werkt is één punt. Het doel is om met de hele box zoveel mogelijk punten te scoren en onze weaknesses te verslaan.

Heb je genoeg van al die standaard saaie salades? Probeer dan deze eens uit! Met een Indisch smaakje aan deze salade is dit alles behalve een saaie salade. Ik heb een salade met een smaak als deze nog nooit geprobeerd en ben ook erg benieuwd hoe dit zal smaken. Wat mij betreft een heerlijke lunch!

Benodigdheden:

  • 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of honing
  • 1,5 theelepel zeezout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 kopjes gewassen spinazie
  • 1 rode paprika
  • 1/4 rode ui, in kleine reepjes gesneden

Ingrediënten voor dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.
  • Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.
  • Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
  • Zet 4 borden klaar en plaats op elk bord een kopje spinazie.
  • Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld verdeel je deze over de borden en bestrooi je dit met de paprika en rode ui.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.