18 april 2017: Road to the Meridian Regionals 2017

Workout of the day (WOD)
Front squat 5-5-5-5-5
Max L-sit x 5

Challenge of the month – April
Met de hele box:
1.500.000m Run

In het eerste weekend van juni staan de CrossFit Games Meridian Regionals op het programma. In Madrid gaan de fitste mannen en vrouwen uit de regio’s Afrika en Europa het tegen elkaar opnemen. Daarnaast zijn er dertig teams uit beide regio’s die eveneens mogen laten zien wat zij kunnen. Na de Open wordt er nu gestreden voor een ticket naar de finales in augustus. De uitnodigingen om mee te doen aan Regionals zijn inmiddels verstuurd en de eerste atleten hebben deze al geaccepteerd. In de blogpost van vandaag blikken wij vooruit door een aantal atleten uit de lichten die je zeker in de gaten wil houden.

Individual Men
Bij de mannen is het ieder jaar ontzettend spannend wie er naar de Games mogen. Een zekerheid de afgelopen jaren was Jonne Koski. Hij heeft met zijn 22 jaar al drie keer de laatste fase van de competitie gehaald. Dit jaar is hij verhuisd en heeft hij zich als eerste geplaatst vanuit Afrika. Hopelijk is zijn rugblessure verleden tijd en kan hij weer laten zien wat hij kan op het hoogste niveau.

Rasmus Andersen is een oude bekende in Europa. Hij heeft zich dit jaar als vierde geplaatst vanuit de regio Afrika, waar hij momenteel in Dubai verblijft. De beste man heeft ervaring op de CrossFit Games in zowel teams als individueel. Voorheen deed de Deen mee aan de Regionals in Californië. Hij wist daar vorig jaar voor het eerst een ticket te behalen naar de finales en gaat daar dit jaar ook weer voor in Madrid.

Tot slot kijken wij uit naar de prestaties van Phil Hesketh. De Engelsman verhuisde al een aantal jaar geleden naar Dubai waar hij zich wederom heeft weten te kwalificeren voor de Regionals. In 2015 wist hij vijfde te worden bij de Meridian Regionals waardoor hij voor het eerst mocht meedoen aan de CrossFit Games. Het jaar daarop wist hij dat echter niet nog een keer te doen. Zal het hem dit jaar wel lukken? Wij gaan het mee maken.

Individual Women 
Jamie Greene is de eerste vrouw op ons lijstje. Wij zijn erg benieuwd hoe deze dame het er dit jaar vanaf gaat brengen. Vorig jaar deed zij mee in het team van CrossFit Yas uit Dubai. Het team behaalde de Games en wisten daar als rookies de derde plaats te behalen. Wat veel mensen echter niet weten is dat zij in 2016 ook de CrossFit Games Open heeft gewonnen. Kortom, een fitte dame die zeker weten kans maakt op een ticket naar Madison in Augustus.

Samantha Briggs kan niet ontbreken op de Meridian Regionals. Toch kon zij er dit jaar al voor kiezen om mee te doen in de nieuwe masters categorie van 35-39 jaar. Ondanks een heftige schouder operatie kort na de Games van vorig jaar laat zij echter zien niet onder te doen voor de jongere atleten. De kampioen van 2013 is weer aanwezig in Madrid en gaat er alles aan doen om een ticket te bemachtigen.

Als laatste bij de vrouwen zijn onze ogen gericht op Belinda Bekker. Op de valreep wist de Nederlandse een ticket naar de Regionals te scoren. Met een dertigste plaats in Europa en haar eerste trip naar Madrid verwacht niemand dat zij bij de top vijf zal zitten aan het eind van de drie dagen. Toch kijken wij er naar uit om haar bezig te zien. Zij vertegenwoordigd als enigste ons land dit jaar. Zet hem op Belinda!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.