17 november 2022: CrossFit & Intensity

Workout of the day
“CrossFit Games Open Workout 20.2”
20 min AMRAP of:
4 Dumbbell thrusters, 22.5/15kg
6 Toes-to-bars
24 Double-unders
*Use two dumbbells.

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

CrossFit & Intensity
Toen we een paar weken geleden begonnen met de ‘quote van de week’ was de eerste quote op onze whiteboards het aloude credo van CrossFit: “constantly varied, functional movements, executed at high intensity”. En over die intensiteit gaan we het nu even hebben want dat is namelijk de sleutel tot succes bij CrossFit! Maar wat is intensiteit eigenlijk? Intensiteit is meetbaar door de definitie: “(Force x Distance) / Time”. Oftewel: hoeveel werk kun je gedaan krijgen in een bepaalde tijd of hoeveel tijd heb je nodig om een bepaalde taak uit te voeren. Dit is je gemiddelde vermogen. En hoe hoger je vermogen, hoe hoger de intensiteit.

Eén van de redenen waarom wij als coaches altijd hameren op een hoge intensiteit is om jullie de beste trainingsprikkel te geven en dus het maximale uit je training voor die dag te halen. Het is daarom niet (altijd) handig om de workout per se als voorgeschreven te willen doen of om de hele time cap te willen benutten. We snappen dat het soms lastig is als we zeggen dat je de herhalingen aan moet passen of het gewicht iets lichter moet doen. Dit is natuurlijk niet om jullie te pesten, maar omdat we weten dat CrossFit op een hoge intensiteit werkt; hoe meer werk jij kan verrichten in een korter tijdsbestek, des te meer resultaat jij behaalt.

Natuurlijk zijn er nog andere factoren die een rol spelen maar net als voor consistency (zie blog van 14-11-2022) geldt: intensity is key! Go hard and get your gains!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.