17 november 2016: NO SH#T Thursday Meal – Zie ginds komt de stoomboot…

Workout of the day (WOD)
25 min AMRAP of:
500m Row
100 Double-unders

Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk kettlebell swings

Ons lieve Sinterklaasje is weer in het land, dus dat betekent dat er weer veel lekkers in de winkels ligt. Om van deze gevaren af te blijven, heb ik voor jullie een paleo recept voor gevulde speculaas. Het is tenslotte ook veel leuker om je eigen lekkernij te maken… 🙂

Benodigdheden:

Amandelspijs
  • 200g amandelmeel
  • 80 ml honing
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
Speculaas
  • 200g amandelmeel
  • 150g kastanjemeel
  • 75g arrowroot
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 20g speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een vierkante bakvorm (of ronde springvorm) in met wat kokosolie.
  • Combineer alle ingrediënten voor het amandelspijs in een kom, roer tot een dik deeg en zet apart.
  • Combineer alle droge ingrediënten voor de speculaas in een kom en roer er de natte ingrediënten doorheen.
  • Verdeel de helft van het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm, gebruik eventueel natte handen om het mooi uit te spreiden.
  • Kneed een dunne plak van het amandelspijs en leg bovenop de speculaaslaag.
  • Dek af met de andere helft van het speculaasmengsel. Verdeel er eventueel wat witte amandelen overheen als decoratie.
  • Bak het gevuld speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.