17 mei 2015: Weekoverzicht

Challenge of the month – Mei
Zoveel mogelijk pull-ups

Het is weer tijd voor onze wekelijkse samenvatting. Ga weer achterover zitten en zorg ervoor dat je weer helemaal op de hoogte wordt gebracht van wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is.

De eerste dag van de werkweek begonnen we met een kracht dag. Drie bewegingen waar je telkens twaalf minuten de tijd voor had om zo zwaar mogelijk op te werken. Als eerst was de power clean aan de beurt en, hier mocht je opwerken voor drie herhalingen. Vervolgens mocht je dit doen voor de front squat alleen dan twee herhalingen. Als laatst mocht je dit proberen met de squat clean voor één herhaling zo zwaar mogelijk.

Op dinsdag kregen jullie nog een benchmark voor jullie kiezen. Een hele complexe benchmark workout genaamd: “Amanda”. Twee bewegingen met een behoorlijk laag aantal herhalingen. Negen, zeven en vijf herhalingen voor tijd van muscle-ups en squat snatches. Ondanks de lastige bewegingen ging iedereen op deze dag met de juiste schaling alsnog voldaan naar huis

De week werd doormidden gezaagd met een combinatie van twee bewegingen. Twee rondes voor tijd van honderdvijftig double-unders en vijftig burpee box jumps. En stiekem kreeg je bij laatstgenoemde twee voor de prijs van één. Zoals je kan lezen moest je dus een burpee doen gevolgd door te springen op de box.

Donderdag was het voor velen een heerlijke vrije dag. Fanatiek werd er ingeschreven aan het begin van de week totdat mensen uiteindelijk wisten wat ze moesten doen. Een super goede benchmark om zeker ook fitter, sterker en sneller te worden. Tien keer honderd meter sprint met negentig seconden rust daartussen.

Op de laatste dag van de werkweek was het tijd voor twee onderdelen. In het eerste onderdeel mocht je opwerken voor twintig herhalingen zo zwaar mogelijk in de shoulder press. Bij het tweede onderdeel mocht je zoveel mogelijk rondes proberen te behalen in tien minuten van negen push presses, vijftien toes-to-bar en eenentwintig double-unders.

Verder hadden we weer Community Saturday! Natuurlijk is het weer zoals gewoonlijk goed stuk gaan met z’n allen maar extra leuk was dat coach Wesley er ook voor een weekend weer bij was. Hij had net zoals jullie een goede dag te pakken want het was tijd voor hero workout “Holleyman”. Dertig rondjes voor tijd van vijf wall ball shots, drie handstand push-ups en één power clean. Op het oog weinig herhalingen maar uiteindelijk in totaliteit toch een hele hoop. Iedereen heeft het weer super gedaan en hopelijk weer allemaal tot volgende week!

Als laatst zijn we natuurlijk bezig met de challenge of the month. Zoals jullie weten zie je hier elke week weer wie er flink aan zijn/haar pull-up heeft gewerkt. David heeft de voorsprong weten te vergroten en zit inmiddels al over de veertienhonderd pull-ups. Bij de dames zijn het nu Linda (scaled) en Chantal die nu de leiding nemen en ook al behoorlijk wat werk hebben verricht om beter te worden in pull-ups.

Schrijf jij jezelf er ook nog bij de aankomende weken? Elke rep is er één en alles helpt jou om een stap dichter bij die pull-up te komen of misschien wel beter te worden in één van de lastige technieken.

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Dorothy nog twintig burpees moet doen?
  • volgende week zaterdag de volgende “skill day” van start gaat? Kom jij ook aan je double-unders werken?
  • honderd meter sprints behoorlijk pittig kunnen zijn? En ze zorgen ook voor behoorlijk veel spierpijn!
  • er een aantal ninja’s meedoen aan de Beach Throwdown kwalificatie workouts?
  • de OnRampers alweer op de helft zitten? Nog maar twee weken!
  • de CrossFit Games Regionals begonnen is? Dit weekend waren de South en Atlantic regionals!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.