17 december 2015: NO SH#T Thursday Meal – Varkenshaasje met knolselderijpuree

Workout of the day (WOD)
15 min AMRAP of:
5 Muscle-ups
25 Thrusters, 30kg/25kg
75 Double-unders

Challenge of the month – December
Met de hele box:
25.000 Burpees

Vorige week heb ik jullie beloofd een 3-gangen kerstmenu voor jullie in elkaar te zetten. Ik ben begonnen met het voorgerecht, dus vandaag volgt natuurlijk het hoofdgerecht. Van een heerlijke makreelsalade gaan we door naar een puree van knolselderij, geserveerd met een tomatenfondue en een lekker stukje varkenshaas. Dit recept is maar voor 4 personen, dus pas waar nodig aan. Volgende week gaan we over naar het dessert en deze wil je ook zeker niet missen!

Benodigdheden:

  • 4 varkenshaasjes
  • 16 plakjes gedroogde ham
  • 16 grote tomaten, gepeld, in 4 gesneden, ontpit
  • 8 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el tijm, fijngesnipperd
  • 3 dl olijfolie
  • 2 knolselderij, in blokjes
  • 100 gr ghee
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Kruid het varkensvlees met peper en zout. Rol elk varkenshaasje in 4 plakjes gedroogde ham. Druk goed aan.
  • Leg de rolletjes varkensvlees in een braadslede. Gaar het vlees in de oven, ong. 20-25 minuten.
  • Kook de knolselderij blokjes tot ze gaar zijn (prik met een vork, ong. 20 minuten).
  • Giet af en mix met de staafmixer tot je geen brokjes meer hebt.
  • Voeg de ghee toe tot de je gewenste smeuïgheid hebt bereikt. Kruid stevig af met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verhit de olijfolie en voeg er de sjalotjes aan toe. Laat ze even aanstoven zonder dat ze bruin worden.
  • Voeg de tomatenkwartjes en de geperste knoflook toe. Laat sudderen (5-7 min) tot de tomaatjes zacht zijn. Kruid vervolgens met peper, zout en tijm.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het eventjes rusten. Snij dit vervolgens in medaillons. Dresseer de knolselderij en de tomatenfondue in ringen op een bord en leg vervolgens de varkenshaas ernaast.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.