16 oktober 2014: NO SH#T Thursday Meal – Zuurkool(stamp)pot
Workout of the day (WOD)
Back squat 5-5-5-5-5
Challenge of the week – week 42
For time:
Shuttle sprint
Wisten jullie dat zuurkool vol vitamine C zit en het allerlei goede bacteriën voor de darmen bevat? Een groot deel van je weerstand wordt bepaald door je darmflora, zolang deze in balans en gevoed wordt met de juiste bacteriën zorgt dit niet alleen dat je spijsvertering soepeltjes verloopt maar ook dat de juiste gifstoffen worden geëlimineerd met als gevolg een goede weerstand. Omdat ik de laatste tijd best veel snotneuzen in de box zag (incl. mijzelf) wil ik jullie deze week een kleine weerstandboost geven via deze zuurkoolschotel. Ik maak dit gerecht altijd voor 2 dagen, indien je dit een beetje teveel van het goede vind halveer de benodigdheden dan.
Benodigdheden:
- 2 pakken biologische naturel zuurkool
- 1 pakje magere spekblokjes
- gerookte kippenvleugels (kan je bij de toko in de koeling vinden)
- 2 rookworsten
- 2 zoete aardappels
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 tomaten
- boullionblokje
- laurierblad
Bereiding:
- Snij de ui, knoflook en tomaat fijn
fruit de ui en knoflook en doe er dan de tomaat bij. - Bak in een aparte pan de spekjes.
- Spoel de zuurkool af met water.
- Doe de spek bij het ui, knoflook, tomaat mengsel en snij de kipenvleugels door de midden en laat deze ook even meebakken.
- Doe het vuur lager en meng de zuurkool erdoor.
- Schil de zoete aardappels en snij in gelijkmatige grove stukken en voeg het bij de zuurkool.
- Zodra alles goed gemengd is doe je er een klein scheutje water bij.
- Doe het laurierblad en een boullionblokje erbij en leg de worsten erbovenop.
- Dek de pan af met een deksel en laat het rustig gaar stoven voor ongeveer 20/30 minuten.
- Als de zuurkool zacht is en de aardappels gaar zijn haal je de worsten eruit, snij je deze in plakjes en doe je ze terug in de pan.
- Schep nu alles goed om en dan is het klaar.
Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!