15 maart 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 12
Max pinch plate, 20kg/15kg

Zoals jullie weten waren jullie voor afgelopen week al een beetje voorbereid. Het was al al voor een aantal van jullie bekend dat er meer gerend zou worden. Gelukkig weerhield dit jullie niet er van om nog steeds te komen en bij elke workout weer alles te geven. Lees vooral verder welke workouts dat waren!

De maandag begon meteen heel sterk met een hele bekende benchmark. Het is er één die het meest voorbij is gekomen ook op CrossFit.com. Jullie moesten namelijk vijf kilometer rennen voor tijd. Op dinsdag kregen jullie nog een benchmark voorgeschoteld, alleen dan in de vorm van een “hero-workout” genaamd “Jack”. Hier moet je zoveel mogelijk rondjes proberen te behalen in twintig minuten van push press, kettlebell swings en box jumps.

Op woensdag was het tijd voor een krachtonderdeel en korte sprint. In het eerste gedeelte mocht je zo zwaar mogelijk tillen voor vijf herhalingen met de Shoulder Press. Toen we hiermee klaar waren gingen jullie aan de bak met een workout wat voor tijd was. De bedoeling was om zo snel mogelijk vijfhonderd meter te roeien, vierhonderd meter te rennen en dertig toes-to-bar uit te voeren.

De spierpijn was flink aanwezig maar dat weerhield jullie allemaal niet om de donderdag te missen. Met een hele drukke avond gingen jullie allemaal tekeer op de workout “The Chief”. Elke keer moest je in drie minuten zoveel mogelijk rondes proberen te behalen van drie power cleans, zes push-ups en negen squats gevolgd door één minuut rust. Deze cyclus werd vijf keer gedaan.

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met rennen en deadlifts. Vijf rondes van vierhonderd meter rennen en eenentwintig deadlifts. Flinke hamstring burner maar niemand liet zich kennen aan het einde van deze week!

Op zaterdag hadden we weer Community Saturday en was het weer tijd voor een leuke “benchmark” workout. Het was de workout genaamd “Adrian”, en hier zaten koprollen, wall climbs, toes-to-bar en hoge box jumps in. De eerste paar rondes werd er nog gegiecheld maar uiteindelijk voor zeven rondes werd het toch pittiger dan verwacht. Goed gedaan weer iedereen!

De volgende challenge of the week staat ook alweer klaar. Hoelang kun jij twee schijven van twintig kilo of vijftien kilo vasthouden?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • er al meer dan tweehonderd duizend meter geroeid is op elke roeier? Dat betekent dat er al meer dan een miljoen meter geroeid is sinds we de roeiers binnen hebben (vanaf september)!
  • heel veel van jullie een flinke PR hadden gezet op de 5K?
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.