14 januari 2017: Wat kun je verwachten tijdens de CrossFit Games Open

Workout of the day (WOD)
21-18-15-12-9-6 and 3 reps for time of:
Medicine ball sit-up throw, 20lbs/14lbs
Kettlebell swings, 24kg/16kg
* In teams van twee. Eerst doet atleet één 21 medicine ball sit-up throws en 21 kettlebell swings. Daarna doet atleet twee 21 medicine ball sit-up throws en 21 kettlebell swings. Ga zo door tot je alle rondes hebt volbracht.
* Bij de medicine ball sit-up throw staat je partner 3 meter van je vandaan.

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk Air Squats

Sinds eergisteren kun je jezelf inschrijven voor de CrossFit Games Open 2017. De eerste fase van het CrossFit Games seizoen gaat eind februari van start. Vijf weken lang ga je de strijd aan met atleten over de hele wereld om te kijken hoe fit je bent. Slechts een heel klein percentage van alle atleten gaat door naar de volgende fase, de Regionals. Om die reden doen de meeste mensen niet mee om te winnen maar om zichzelf uit te dagen en te kijken waar hun grenzen liggen. In de box moedigen wij iedereen aan om zich in te schrijven en er samen met zijn alle vijf geweldige weken van te maken.

Als je van plan bent om mee te doen (waar wij wel van uitgaan) bestudeer dan de onderstaande afbeelding van Beyond The Whiteboard. Zij hebben namelijk in een tabel gezet welke bewegingen er de afgelopen zes jaar zijn gedaan. Zoals je kunt zien is het slechts een kleine selectie van alle bewegingen die wij bij CrossFit doen. Dit heeft te maken met het jureren van de bewegingen, de beschikbare equipment van de meeste CrossFit boxen en de mogelijkheid om de bewegingen op camera vast te leggen. Zo nu en dan komt er een nieuwe beweging voorbij maar op het grootste gedeelte kun je jezelf al op voorbereiden. Als er beweging tussen staat die je nog niet (goed) kan is het slim om daar de aankomende weken meer op te oefenen. Op die manier ben je er klaar voor als het “moment suprême” daar is. Nog maar veertig dagen en dan is het zo ver! 3…2…1…GO!!!

15965749_10153957385591511_2670293134424949628_n

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.