14 januari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Bites!

Workout of the day (WOD)
4 rounds, each for time, of:
500m Row
Rest as needed

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
30.000 Push-ups

Afgelopen week kwam Wesley dit recept tegen op internet en ik was meteen overtuigd om deze met jullie te delen. Deze courgette-bacon-dille bites zijn super makkelijk om te maken en als het goed is smaken ze nog lekker ook. Helemaal als je ze serveert met een beetje verse guacemole! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het klaarmaken duurt maar 10 minuten en dan hoef je alleen nog maar te wachten tot ze een beetje knapperig gebakken zijn. Heerlijk voor ontbijt, lunch, dinner of gewoon lekker voor als snack tussendoor. Uit dit recept haal je ongeveer 5 balletjes, dus als je ze wilt serveren bij het avondeten voor het hele gezin, zou ik alle ingrediënten verdubbelen.

Benodigdheden:

  • 2 medium courgettes, geraspt
  • 2 plakjes bacon, in stukjes
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 eieren, geklopt
  • ¼ cup kokosmeel
  • 1 tbsp. verse dille, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de courgette in een schaal en gebruik een keukenpapiertje om het overtollige sap mee weg te halen (knijp een beetje in de courgette).
  • Doe de bacon, sjalotten, dille en eieren bij de courgette en roer dit goed door elkaar.
  • Zeef de kokosmeel boven de mix, doe er een beetje peper en zout bij, en roer het verder weer goed door elkaar.
  • Wanneer alles goed door elkaar is gemixt, maak je er bite-sized balletjes van.
  • Doe de balletjes in de oven en bak ze voor 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.