15 februari 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 8
For time:
50 Burpees

Het is weer zondag en dat betekent tijd voor onze weekoverzicht. Ga rustig zitten en lees vooral verder wat we de afgelopen week voor leuks hebben gedaan. En als afsluiter natuurlijk onze “wist je dat” waar we je van wat kleine dingetjes op de hoogte houden die er in en rondom de box gebeuren.

Maandag begonnen we de week goed met een benchmark in het zwaar tillen. We hadden namelijk “CrossFit Total” op het programma, en hier is het de bedoeling om je één herhaling zo zwaar mogelijk te vinden in drie verschillende bewegingen. De back squat, shoulder press en deadlift. Op dinsdag hadden we een workout met twee bewegingen. De lastige overhead squat kwam hier weer voorbij in combinatie met ring dips. Een behoorlijke shoulder burner!

De week werd doormidden gezaagd met een pittige conditionele workout. Hoe hard kon je gaan met vijfhonderd meter roeien, honderdvijftig double-unders en vijftig burpees? Kort maar krachtig!

Donderdag gingen we weer wat langer en was het de bedoeling om in twintig minuten zo veel mogelijk rondes te behalen van vierhonderd meter rennen en max rep muscle-ups of pull-ups. Op de laatste dag van de werkweek hadden we twee onderdelen. Het eerste was een kracht onderdeel waar we op zoek gingen naar drie herhalingen zo zwaar mogelijk in de squat clean. Daarna een korte afsluiter die toch pittiger was dan gedacht namelijk, honderd kettlebell swings voor tijd.

Verder hadden we op zaterdag weer Community Saturday. Een workout welke in het teken stond van de verjaardag van coach Junior. Velen hadden zijn “Birthday WOD” op zijn verjaardag zelf verwacht (donderdag 12 feb), alleen werd deze bewaard voor de altijd leuke en drukke Community Saturday! Het was een workout in teams van twee met bewegingen als Sit-ups, box jumps, hang squat snatches en triple-unders. Uiteindelijk was het een zevenentwintig minuten AMRAP in teken van zijn leeftijd. Iedereen heeft het weer super gedaan!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk honderd AbMat Sit-ups uit te voeren. Bij de mannen was het uiteindelijk Jim die de winst binnen wist te slepen door een tijd van twee minuten en zeventien seconden neer te zetten. Bij de dames was het Iza die het in twee minuten en zesenveertig econden wist te doen. Gefeliciteerd beiden!

Challenge of the week - #7

De volgende uitdaging staat alweer klaar. Hoe snel kun jij vijftig burpees uitvoeren?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • er volgende week geen Community Saturday is vanwege de Level 1 Trainer Course? Ben jij er wel bij om trampoline te springen bij Bounz?
  • de wethouder van Urk langs was gekomen? Ze willen daar ook CrossFit beginnen!
  • de CrossFit Games Open bijna begint? Je kunt je nog inschrijven!
  • het rek is aangepast? Bedankt Dennis H. voor je hulp!
  • volgende week zondag geen open gym is in de ochtend? Je kunt wel om 18:30 uur en 19:30 uur nog lekker knallen! Inschrijven is hiervoor niet nodig
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.