14 april 2015: Drie podcasts voor de CrossFit atleet

Workout of the day (WOD)
21-15 and 9 reps for time of:
Overhead squats, 60kg/42,5kg
Handstand push-ups

Challenge of the week – week 16
2 min. AMRAP of:
Box jump overs, 24″/20″

Met al het reizen dat ik doe ben ik altijd opzoek naar nieuwe manieren om mijn tijd te vullen in het vliegtuig. Nou zijn podcasts zeker niet iets nieuws, maar de laatste tijd ben ik ze wel meer gaan beluisteren. Het zijn interviews of verhalen die zijn opgenomen over een bepaald onderwerp of thema. Je kunt ze downloaden via je smartphone of je computer. In mijn ogen is het een ideale manier om nieuwe kennis op te doen als je onderweg bent. Je hoeft er niet bij na te denken en kunt eventueel nog aantekeningen maken ook. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de podcast af te spelen op 1,25-1,5 x de normale snelheid. Alhoewel het eerst even wennen is om op deze snelheid te luisteren raak je er na enige tijd aan gewend. Daardoor kun je razend snel nieuwe informatie opnemen. Tegenwoordig zijn er duizenden podcasts te vinden op het internet. Er zijn er drie die ik elke CrossFit atleet kan aanraden om zichzelf verder te ontwikkelen. Klik op “lees meer” om mijn keuzes te vinden. Beluister jij ook podcasts? Welke kun jij andere aanraden?

1. Robb Wolf – The Paleo Solution Podcast
Een podcast over meer dan alleen het paleo dieet. Robb Wolf behandeld diverse onderwerpen die over trainen, levensstijl en eten gaan. Hij behandeld vragen van lezers en gaat om de tafel met de experts. Je kunt de podcast hier vinden op het internet. Met meer dan 200 afleveringen ben je wel even zoet.

2. Barbell Shrugged 
De jongens van Barbell Shrugged zitten wekelijks om de tafel met diverse experts. Ze behandelen de laatste nieuwtjes, feitjes en weetjes uit de kracht en conditie wereld. Zo weet je zeker dat je overal van op de hoogte blijft. Daarnaast leer je misschien ook nog wat. Klik hier voor hun website waar je ook de podcasts kunt vinden.

3. CrossFit Radio
De officiële podcast van CrossFit HQ. Host Justin Judkins spreekt diverse mensen uit de CrossFit community over uiteenlopende onderwerpen. Op het moment van schrijven telt de podcasts 376 afleveringen die allemaal ongeveer een uur duren. Je kunt hier klikken om een overzicht te zien van alle afleveringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.