13 juli 2017: NO SH#T Thursday Meal – Griekse Aardappelsalade

Workout of the day (WOD)
With a 15 minute running clock, perform:
100/70 Calorie Bike
Then in the remaining time, AMRAP of:
10 Dumbbell snatches, 22,5kg/15kg
10 Over-the-box jumps, 24”/20”
* In teams van twee. Calorie bike opdelen zoals je wilt. I go, you go bij de AMRAP.

Challenge of the month – Juli
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten hangen en vasthouden van objecten

Deze salade heb ik gister klaar gemaakt en vandaag voor het eerst met succes gegeten. Veel salades zijn een beetje saai & zonder smaak, maar deze niet! Heel veel smaak en vooral veel eten. Ik heb hier 4 porties uitgehaald, als je een kleine eter bent dan kan je of iets minder aardappel doen, of er 5/6 porties van maken.

Benodigdheden:

  • 1kg vastkokende aardappel
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 300gr witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 1 citroen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 tl dragon
  • 1 teen knoflook
  • 250gr gerookte kipreepjes

Bereiding:

  • Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer, tomaat en kipreepjes door de aardappel.
  • Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.