13 augustus 2016: De tweede editie van de 90 day challenge

Workout of the day (WOD)
“Bull”
2 rounds for time of:
200 Double-unders
50 Overhead squats, 60kg/42,5kg
50 Pull-ups
1600m Run

Challenge of the month – Augustus
Work on your weaknesses!
* Elke minuut dat je aan een weakness werkt is één punt. Het doel is om met de hele box zoveel mogelijk punten te scoren en onze weaknesses te verslaan.

In 2002 schreef Greg Glassman, de CEO en oprichter van CrossFit, het artikel “What is Fitness?“. Als je het nog nooit hebt gelezen kan ik je het zeker aanraden dat het eens te doen. Je zal er geen spijt van krijgen. In het artikel kom je ook de “Theoretical Hierarchy of Development of an Athlete” tegen die uitlegt dat voeding de basis vormt van alle resultaten die wij op fysiek gebied willen bereiken. Dag in, dag uit komen mensen bij ons binnen lopen met het doel om fitter te worden. De realiteit is echter dat alleen hard trainen niet genoeg is om het maximale uit ons programma te halen. De juiste keuzes op het gebied van voeding, maar ook slaap, hydratatie en stress, kunnen de resultaten van onze trainingen versterken. Ben jij opzoek naar meer resultaat? Lees dan de blog van vandaag goed door voor meer informatie over de tweede editie van onze 90 day challenge. 

Voor een periode van dertien weken ga je met onze coaches aan de slag om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. De focus ligt met name op voeding, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere factoren die invloed hebben op je resultaten. Denk daarbij aan: slaap, gedrag, hydratatie, stressmanagement, herstel, dagelijkse beweging en het stellen van doelen. Iedere week heb je contact met één van de coaches om te kijken hoe het er voor staat en waar jij tegen aanloopt. Dit is een stok achter de deur die ervoor zorgt dat je op het goede pad blijft. Om te zien of je ook daadwerkelijk vooruit gaat zijn er tevens vier meetmomenten. Deze vinden plaats voor aanvang van de start, na vier weken, na acht weken en aan het einde. Elke meting worden de volgende data verzameld: gewicht, vetpercentage, spiermassa, omtrek en foto’s (voorkant, zijkant, achterkant). Na de tweede en derde meting wordt er gekeken hoe je het de afgelopen periode hebt gedaan en krijg je feedback op je eetpatroon. Zo blijf je progressie maken.

De uitdaging ga je niet alleen aan, maar samen met anderen. Je wordt toegevoegd aan een exclusieve Facebook groep die als doel heeft om inspiratie, motivatie en ideeën met elkaar te delen. Elke week ontvangen jullie een nieuwe uitdaging die er op is gericht om je levensstijl stap voor stap te verbeteren. Daarnaast worden er vier bijeenkomsten georganiseerd voor de hele groep. De eerste is de kick-off, waarin er wordt gezorgd dat iedereen goed van start kan gaan. De volgende twee zijn aan het begin van de tweede en de derde maand. Deze bijenkomsten zijn erop gericht om ervaringen met elkaar te delen en de motivatie hoog te houden. Tot slot is er een gezamenlijke afsluiting die in het teken staat van de hoe je het beste verder kunt gaan nu de challenge erop zit. Natuurlijk sluiten wij de challenge dan ook op een leuke manier met zijn allen af!

Voor deze tweede editie van de challenge zijn er maximaal twintig plekken beschikbaar. De kosten om mee te doen zijn €350 per persoon. Het is tevens mogelijk om de challenge te doen in combinatie met personal training voor extra begeleiding bij het behalen van je doelen. Eén of twee keer per week, afhankelijk van het pakket dat je kiest, krijg je dan een uur lang 1-op-1 training van een coach. Voor dertien lessen (één uur per week) betaal je in combinatie met de challenge €1000. Voor het pakket van 26 lessen (twee uur per week) betaal je €1500 in combinatie met de challenge.

Heb je al meegedaan aan de eerste editie van de 90 day challenge en wil je opnieuw deelnemen? Dat is zeker weten mogelijk. De challenge zal hetzelfde zijn als hierboven beschreven alleen is de frequentie van de e-mails met de coach lager. De kosten voor een tweede deelname zijn €250 per persoon.

Kort samengevat houdt de “90 Day Challenge” het volgende in:

  • Wekelijks contact met een coach
  • Na vier en na acht weken feedback op je eetpatroon
  • Wekelijks een nieuwe levensstijl-uitdaging
  • Vier bijeenkomsten met de andere deelnemers
  • Vier meetmomenten (gewicht, lichaamsvet, spiermassa, omtrek en foto’s)

Als je interesse hebt in de challenge kun je de onderstaande data alvast in je agenda zetten. Over anderhalve week organiseren wij een informatiebijeenkomst waarin de challenge wordt uitgelegd en waar je vragen kunt stellen. Je kunt je opgeven voor deze informatiebijeenkomst via het inschrijfsyteem. Dit gaat niet ten koste van een credit. De kick-off en het eerste meetmoment zijn alleen voor deelnemers van de challenge.

Data:
Informatiebijeenkomsten – Woensdag 24 augustus om 19.30 uur
Kick-off – Woensdag 31 augustus om 19.30 uur
Eerste meetmoment – Donderdag 1 september en vrijdag 2 september in de avond

Wil jij graag meedoen aan de “90 Day Challenge” en wil je de volgende stap zetten naar een fittere versie van jezelf? Om je op te geven voor de uitdaging dien je eerst een motivatiebrief te sturen naar info@reebokcrossfitalmere.nl. Beschrijf kort waarom jij wilt meedoen aan de challenge. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan zien wij die graag tegemoet. Wij hopen samen met jou binnenkort de uitdaging aan te gaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.