13 april 2017: NO SH#T Thursday Meal – Pompoen Bananen Brood
Workout of the day (WOD)
“Tabata Bike”
Rest 1 minute
“Tabata Double-unders”
Rest 1 minute
“Tabata Row”
Challenge of the month – April
Met de hele box:
1.500.000m Run
Je kan er niet meer omheen, al dat lekkers wat in de supermarkt ligt voor pasen. Aankomend weekend is het namelijk alweer tijd voor dit feest. Al die chocolade-eitjes, koekjes, ijsjes en broodjes… Met pasen komen we vaak gezellig bij elkaar om aan tafel te ontbijten/lunchen. De tafel wordt gedekt met allerlei lekkere dingen, die vaak niet paleo zijn. Wil je ook deze dagen niet afwijken van de paleo lifestyle, kan je met dit recept in ieder geval alle andere broodjes overslaan. Je kan het een dag van te voren al klaar maken en als het moet meenemen naar je bestemming.
Benodigdheden:
- ½ cup kokosmeel
- ½ cup amandelmeel
- ½ cup rijpe banaan, gepureerd
- ½ cup pompoenpuree
- ½ cup gesmolten amandelpasta
- 1 tsp. baking soda
- ¼ cup honing
- 4 eieren
- ½ vanille extract
- ½ tsp. zout
- ¾ cup pecannoten, in stukje gesneden (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, baking soda en zout samen.
- Meng in een andere kom de eieren, amandelpasta, honing, banaan, pompoen en vanilla extract samen tot het een glad mengsel is.
- Voeg de natte ingredient toe aan de droge en meng het met een lepel door elkaar. Als je de pecannoten gebruikt, kan je ze hier ook toevoegen.
- Doe het beslag in een ingevette ovenschaal en bak voor ongeveer 45 minuten.
- Laat het brood eerst afkoelen voor je hem serveert.
- Enjoy & Happy Easter!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!