12 november 2015: NO SH#T Thursday Meal – Paleo baked N’oats

Workout of the day (WOD)
A.
Work up to a 5RM Overhead squat

B.
“Nancy”
5 rounds for time of:
400m Run
15 Overhead squats, 42,5kg/30kg

Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box

Wat ga ik vandaag eens eten voor ontbijt? Veel mensen vinden het moeilijk om elke dag hetzelfde als ontbijt te eten en vinden het moeilijk om in hun paleo lifestyle variatie daarin te houden. Toch zijn er genoeg opties voor een heerlijk gevarieerd ontbijt elke dag. Wat ik tegenwoordig veel voorbij zie komen zijn havermout ontbijtjes. Aangezien je bij paleo geen granen meer eet, is dit dus een no go. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen havermout- achtige ontbijtjes meer kan eten, want we kunnen het natuurlijk paleo maken. Deze n’oats (letterlijk vertaald: geen havermout) uit de oven zijn een heerlijke vervanger en helemaal paleo!

Benodigdheden:

  • 2 rijpe bananen
  • 240 ml appeldiksap
  • 240 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 1/2 tl kaneel
  • flinke snuf keltisch zeezout
  • 55 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr amandelschaafsel
  • 75 gr rozijnen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celcius en bekleed een bakblik of ovenschaal van ongeveer 20×20 cm (of vet deze in).
  • Doe de bananen, appeldiksap, kokosmelk, eieren, vanille-extract, kaneel en zout in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
  • Voeg kokosmeel en bakpoeder toe en mix nog een keer goed door.
  • Roer amandelschaafsel en rozijnen erdoor (met een lepel) en giet het geheel daarna in het bakblik.
  • Bak gedurende 30-35 minuten, tot de binnenkant niet meer wiebelt.
  • Laat iets afkoelen voordat je hier blokken uit snijdt en serveer lauwwarm.
  • Lekker met bijvoorbeeld blauwe bessen en amandelpasta erbovenop of met verse aardbeien.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.