12 januari 2023: Blogpost uit de oude doos…

Workout of the day
For time:
21-15-9:
Hand-release push-ups
Toes-to-bars

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Consistency Challenge.

Blogpost uit de oude doos…
Vier jaar geleden schreef ik voor de Insta-pagina van de box een vierluik over ‘Zwanger & CrossFit’. Nog steeds super relevant voor alle zwangere dames die op dit moment bij ons in de box trainen. Daarom lezen jullie deze week deel 2 van dit vierluik uit januari 2019. Veel leesplezier!

Het eerste trimester & CrossFit
Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken en is opgedeeld in drie trimesters van drie maanden. Het eerste trimester loopt van week 1 tot en met week 12.

Bij CrossFit Almere willen we vanaf de start van een zwangerschap een sterke en gezonde basis creëren voor de bevalling. Een belangrijk aspect hierbij is de shift van de focus. In plaats van grenzen opzoeken en PR’s zetten, gaan we ons in dit eerste trimester dus vooral richten op het behouden van het huidige fitness level en de gezondheid van moeder en baby. Veel water drinken en genoeg eten is daarbij essentieel.

Qua bewegingen mag in het eerste trimester in principe nog alles gedaan worden. Maar zwangerschapshormonen kunnen zwangerschapssymptomen veroorzaken zoals misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn en een opgeblazen gevoel. Dit zorgt ervoor dat het misschien helemaal niet zo fijn is om volle bak door te trainen. Daarom is het belangrijk om naar het lichaam te luisteren en de workout hierop aan te passen. Voelt een beweging niet meer oké? Stop er dan mee en vraag de coach om een alternatief! Dat is de belangrijkste regel voor dit trimester.

Ben je in verwachting? Dan is het belangrijk om onze coaches jouw input en feedback te geven. Elke zwangerschap is anders en alleen jij weet wat comfortabel voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust! Want we helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.