11 mei 2017: NO SH#T Thursday Meal – Moederdag!

Workout of the day (WOD)
5 rounds of:
2 min AMRAP of:
2 rounds of Cindy
Max Cal Assault Bike
*Rest 2 minutes after each round.

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
50.000 Push-ups

Zondag is het moederdag, dus gaan we natuurlijk allemaal op bezoek bij onze moeder. Dat gaat vaak samen met een kopje koffie en iets lekkers en wat is er nou lekkerder dan een warme appeltaart! Vandaar deze paleo versie voor jullie. Ik denk dat als je met deze warme appeltaart en een bosje bloemen op de stoep staat bij je moeder zondag, je haar hart zeker weten hebt gestolen!

Benodigdheden:

Voor het deeg:

  • 400 gram amandelmeel
  • Rasp van één biologische citroen
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • Snuf zout
  • 125 gram zachte roomboter
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 1 kg appels
  • 150 gram rozijnen
  • 4 theelepels kaneel
  • Sap van één citroen
  • 2 theelepels anijszaad

Voor de glans:

  • 4 eetlepels ongezoete abrikozen jam

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  • Begin met de vulling: Laat de rozijnen wellen in water.
  • Schil eventueel de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de citroensap, anijszaad, kaneel, rozijnen met de appels en laat ze staan.
  • Maak het deeg: Doe in een keukenmachine de amandelmeel, citroenrasp, kokosbloesemsuiker, snuf zout, eieren en de roomboter en laat de machine draaien tot er een kleverig deeg ontstaat.
  • Hou 250 gram van het deeg apart.
  • Vet een springvorm van 22 à 23 Ø cm goed in met wat roomboter. Leg op de bodem een vel, op maat geknipte bakpapier.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en bedek de randen van ongeveer 4 cm hoog. Gebruik eventueel de achterkant van een natte lepel om het gelijkmatig glad te strijken.
  • Bekleed de taartbodem netjes met de appelvulling en druk alles goed aan.
  • Pak het overgebleven deeg. Rol er slierten van en leg ze op de taart, druk ze aan, tot er stroken ontstaan. Maak van de bovenkant van de taart een mooie geruite vorm zoals op de foto.
  • Bak de taart in 60 minuten goudbruin.
  • Neem de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant terwijl het nog warm is, met de jam. Laat de taart goed afkoelen en neem dan pas voorzichtig de rand af.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.