11 februari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Kip Curry ala Sophie

Workout of the day (WOD)
“Diane”
21-15 and 9 reps for time of:
Deadlifts, 102,5kg/70kg
Handstand push-ups

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots

Vanuit het “verre” Madrid denkt Sophie gelukkig nog steeds aan ons en is zij ook nog steeds fanatiek aan het CrossFitten. Als paleo-eter is zij ook vaak op zoek naar recepten. Zo kwam zij op deze lekkere kip curry met banaan en perzik. Zij vond dit recept zo lekker dat ze het zeker weten met jullie wilde delen, dus stuurde zij mij het recept voor de wekelijkse NO SH#T Thursday Meal. Het recept is alleen voor de curry, maar als je er nog iets naast wilt eten dan kan je er bijvoorbeeld wat zoete aardappel bij maken of een bloemkoolpuree. Thanks Soof!

Benodigdheden:

  • 400 gr kipfilet
  • 1 grote banaan
  • 1 perzik
  • honing
  • 1 blikje kokosmelk
  • curry
  • zout, peper, paprikapoeder
  • kokosolie

Optioneel:

  • kokosrasp
  • ananas, ananassap

Bereiding:

  • Verwarm alvast een pan met kokosolie.
  • Schil de banaan en snij deze in de lengte in 4 stukken. Vervolgens snij je elk stuk nog in drieën, zodat je in totaal 12 stukken hebt.
  • Bak de banaan in de pan en smeer ze, als je wilt, nog een beetje in met honing. Bak ze totdat ze zacht worden en een beetje bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant.
  • In de tussentijd kan je de kipfilet in kleine stukjes snijden en de perzik in kleine blokjes.
  • Bak deze twee ingrediënten in een pan met kokosolie. Voeg 1-2 theelepels honing op de kip toe en ook een beetje peper, zout en paprikapoeder.
  • Als de kip gaar is, zet je het vuur laag en voeg je er 2-3 theelepels curry aan toe. Als je dit goed door elkaar hebt gemengd voeg je net zoveel kokosmelk toe als je wilt (zorg voor niet teveel saus).
  • Meng dit allemaal nog een keer goed door elkaar heen.
  • Snij vervolgens de banaan in kleine stukjes en serveer alles samen op een bord.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.