10 februari 2016: Members Spotlight – Soejon

Workout of the day (WOD)
A.
Front squat 5-5-5

B.
4 rounds for reps of:
1 min Pistols, alternating
1 min Sit-ups

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots

Hij is zo gek als een deur maar heeft een hart van goud. Zo hebben wij ze graag bij ons in de box. Sinds Soejon in aanraking is gekomen met CrossFit is het niet meer in zijn leven weg te denken. Je ziet hem op dagelijkse basis in de box. Deze masters atleet is daarnaast ook nog eens een badass Taekwondo sensei. Als je hem tegen komt weten wij zeker dat hij je wel een paar trucjes wilt leren. Klik op “lees meer” om te zien wat Soejon nog meer bezig houdt. 

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Grafisch ontwerper bij Meester Ontwerpers in Amsterdam, waarbij we ons richten op ontwerp, communicatie en strategie.We ontwerpen concrete middelen zoals huisstijlen, websites, flyers, posters en brochures maar waar de kracht van ons werk ligt is in het proces vooraf. Hierdoor hebben we uiteenlopende opdrachtgevers en ontwikkelen we bijvoorbeeld ook veranderingstrajecten, workshops en congressen/events.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Geboren in Zuid-Korea, Daegu, een pittoresk stadje van om en nabij 2,5 miljoen inwoners. Tot op een dag mijn moeder besloot dat opgroeien in een totaal ander land beter zou zijn voor me en zette me op m’n 4e in het vliegtuig naar Nederland, waar een a-typisch hollands gezin in Amstelveen besloot dat ter harte te nemen. Niet lang daarna verhuisden we naar Almere, Stedenwijk Noord en kan wel zeggen dat ik daar mijn jeugd in een zeer diverse samenleving heb rond gehangen.
  3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Na vele mislukte pogingen (zo’n hollandse opvoeding gaat je niet in de koude kleren zitten) is het me dan toch gelukt, zo’n twee jaar geleden getrouwd met m’n droomvrouw. Met als getuige onze kat Tyson.
  4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Via vele budo omzwervingen – van zacht, Judo, tot hard, Kyokunshin Karate, Muay Tai – eind pubertijd beland bij Taekwondo (zullen wel de roots zijn). Wat ik nu iets minder fervent beoefen maar des te meer in les geef. Heb samen met Giorgio een eigen school waar we Taekwondo, TaeBo, CardioBoxing en Personal Training aanbieden.
  5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Ik volgde Crossfit al een tijdje en toen ik twee jaar geleden naar Almere terug verhuisde (alleen opgegroeid in Almere, daar snel vertrokken naar Amsterdam) een open dag bezocht was ik verkocht.
  6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Klinkt misschien raar maar dat zijn vooral de bewegingen die ik (nog) niet beheers, zoals double unders, butterfly pull-ups, handstand push-ups, etc. Omdat de progressie in die bewegingen zoveel meer voldoening geeft als het me wel lukt.
  7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Geen beweging maar geduld en ego. Geduld om te accepteren dat niet alles meteen lukt. Ego om niet te denken dat ik alles kan.
  8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Muziek die je ondersteunt “in de zone/flow te komen”, dus ja, vaak ’n harde beat en iets van 120 bpm of meer helpt ;-).
  9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Slapen, lezen, koken, nog meer sporten.
  10. Wat is je lievelingseten?
  Bulgogi (Koreaanse BBQ).
  11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Zorgzaam.
  12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Sporten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.