10 juni 2017: Members Spotlight – Joeri

Workout of the day (WOD)
30 min AMRAP:
Row (meters)
* In teams van drie. Een atleet roeit, een atleet houdt de boven positie van de deadlift vast (102,5kg/70kg) en een atleet is in de handstand tegen de muur. Je mag alleen roeien als de bar van de grond is en een atleet in de handstand is. Als de stang op de grond komt of de atleet van de muur komt moet je wisselen naar de volgende oefening. Je score is het totaal aantal meters als team.

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Eén van onze masters atleten beantwoord vandaag onze vragen. Joeri zijn hele familie is gek van CrossFit. Eerder zagen wij al zijn vrouw Sandy in onze members spotlight staan. Net als haar gaat hij geen uitdaging uit de weg. Hij heeft al meerdere keren meegedaan aan een CrossFit competitie en dat gaat in de toekomst vast nog vaker gebeuren. Leer hem vandaag beter kennen in onze members spotlight.

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik ben werkzaam als psychiater hier in Almere, voor het zorgprogramma 24-uurs acute psychiatrie (3 gesloten opname afdelingen en crisisdienst) en als zodanig verantwoordelijk (samen met een collega) voor de gehele acute psychiatrie in Flevoland.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben geboren en getogen in Amsterdam.
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Ik woon samen met mijn vrouw Sandy (ook bekend in de box) en met mijn twee dochters Anoesjka en Fleur (12 en 10 jaar oud). Verder hebben wij nog twee Britse kortharen (katten) in huis, Dirk en Odie.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Voorheen deed ik aan voetbal (veld en zaal) tot aan mijn studie tijd. Daarnaast deed ik aan Pencak Silat, ik ben daar meester in geweest (pelatih), maar mijn knieën begonnen op een gegeven moment tegen te sputteren (Pencak is niet gemaakt voor Nederlandse mannen voor boven de 1.85).
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Na mijn studie geneeskunde en het investeren in je medische specialisatie (psychiatrie), stond sporten op een laag pitje. Met voetbal en vechtsport was ik al lang gestopt. Ik begon een echte ‘couch potato’ te worden met geen greintje conditie en een papa buikje. Mijn vrouw kwam na een keer een proefles bij CrossFit spugend thuis en zei:’ dat nooit meer’. Ik dacht nu gaat de knop om, want dat lijkt mij echt iets voor mij. Ik heb jarenlang niets gedaan omdat ik zo een saaie sportschool bedoening niet in te rammen was. Na de beginnerslessen bijna kotsend thuis te komen en een aantal maanden later eindelijk progressie zag, was ik eigenlijk echt pas verkocht! (en mijn vrouw inmiddels ook!)
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Alles met gewichten en body weight movements.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Rennen by far!!! (hoewel de Asshole bike ?!?).
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout? 
  Als het maar een dreunende beat heeft.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Lezen, reizen, lol maken, mijn gezin.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Oriëntaals en goede Franse keuken.
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Integer, lief (zegt mijn gezin) en een droogkloot (met humor).
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Ik vind het altijd leuk om weg te gaan, maar nog fijner om thuis te komen, dus mijn gezin!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.