1 maart 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 10
For time:
400m Run

Na een pittige voorbereiding voor de CrossFit Games Open was het de afgelopen week zeker niet minder zwaar! Iedereen ging behoorlijk stuk en er zaten weer een heleboel leuke workouts tussen. Lees vooral verder welke dat waren!

We begonnen op maandag met twee onderdelen. Het eerste was een krachtonderdeel waar je zo zwaar mogelijk mocht gaan opwerken met de Push Jerk. Daarna een kort maar krachtige workout met ook de push jerk als beweging en toes-to-bar! Op dinsdag hadden we ondanks de week ervoor weer een CrossFit Games Open workout. Een tien minuten AMRAP met double-unders en power snatches.

Op woensdag werd de week heerlijk door midden gezaagd met een benchmark girl-named workout “Helen”. Drie rondes voor tijd van vierhonderd meter rennen, eenentwintig kettlebell swings en twaalf pull-ups. Donderdag was het weer tijd voor een zware squat. Eerst mochten jullie zo zwaar mogelijk opwerken in de front squat, gevolgd door weer een kort maar krachtige workout. Een kleine “chipper” met tien front squats, twintig ring dips, dertig air squats en veertig sit-ups.

De laatste dag van de werkweek werd heel goed afgesloten met een hele zware chipper. Tien bewegingen maar allemaal vijftig herhalingen. De workout genaamd “Filthy Fifty” stond op het programma en dat was een combinatie van: box jumps, jumping pull-ups, kettlebell swings, walking lunges, knee-to-elbow, push press, good mornings, wall ball shots, burpees en double-unders!

Op zaterdag hadden we weer Community Saturday en dit keer was het weer in thema van ‘Bring-A-Friend’. Eindelijk kon je weer iemand meenemen die helemaal gek wordt van al jou CrossFit praat! Het was een workout waar veel gelachen werd vanwege de bewegingen maar toch ging iedereen behoorlijk stuk. “Marguerita” was de naam en je deed één herhaling van een burpee, push-up, jumping jack, sit-up en handstand en dit deed je dan vijftig keer voor tijd!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk vijftig calorieën te roeien. Voor een aantal werd het behoorlijk onderschat en iedereen stapte uiteindelijk helemaal kapot van de roeier. Natuurlijk zijn er ook bij deze challenge weer twee winnaars. Bij de mannen was dit uiteindelijk Koen die behoorlijk hard geroeid heeft en dit in één minuut en drieëntwintig seconden heeft volbracht. Bij de dames was het Bertine die dit in twee minuten en tweeënvijftig seconden wist te doen. Gefeliciteerd en super gedaan!

Challenge of the week - #9

De volgende uitdaging staat alweer klaar. Hoe snel kun jij vierhonderd meter rennen?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

 • de eerste CrossFit Games Open workout was bekend gemaakt en deze door 39 mensen uit de box is gedaan? Kom jij ze volgende week aanmoedigen?
 • Jesse de eerste CrossFit Games Open workout op vakantie in India heeft gedaan?
 • Faina dacht dat de koepel een open dak was?
 • er een hero workout genaamd “The Seven” bestaat? Patrick N. en Rick K. wilde hieraan beginnen tijdens de open gym en maakte er “The Two” van. Na twee rondes hadden ze het al gezien!
 • Maurice 3 weken op vakantie is? Heerlijk naar het zonnige Mexico. Geniet ervan!
1 antwoord
 1. Bayram
  Bayram zegt:

  Ralu voelt alle spieren in haar lichaam na de workout van zaterdag “bring in a friend”. Is toch iets anders dan 2,5 uur in de Gym 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.