26 oktober 2017: NO SH#T Thursday Meal – Veggiesss
Workout of the day (WOD)
Bench press 5-5-5-5-5
2000m Row for time
Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups
De herfst is een maand geleden begonnen en dat is nu ondertussen ook wel te merken. Na nog een paar mooie dagen is het warme zonnetje nu toch wel echt verdwenen. Dat betekent dat het ook weer tijd wordt voor wat lekkere herfstrecepten. Ik denk dan vaak aan soep, stampotten of lekker ovenschotels. Vandaag een gerecht van de laatste categorie, een ovenschotel. Je hoort de laatste tijd steeds vaker dat mensen een dag in de week zonder vlees inlassen. Als je één van die mensen bent, kan je dit recept mooi gebruiken voor die dag want dit recept is helemaal vlees-vrij en alsnog flink rijk in eiwitten. Als je dit recept in vieren deelt en maakt volgens deze ingrediënten, zitten er maar liefst 25 gr eiwitten per maaltijd in!
Benodigdheden:
- 3 aubergines
- 3 el olijfolie
- 125 gr mozzarella
- 75 gr Parmigiano Reggiano
- 15 gr basilicum
- 540 gr witte bonen met tomaat
- 1 ciabatta
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in lange plakken van een ½ cm. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
- Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met 1/3 van de aubergines. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de bonen met tomaat, de helft van de mozzarella, 1/3 van het basilicum en 1/3 van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!