24 december 2015: NO SH#T Thursday Meal – Toetje!
Workout of the day (WOD)
“12 days of christmas”
1 Muscle-up
2 Clean and Jerks, 80kg/60kg
3 Handstand push-ups
4 Front squats, 80kg/60kg
5 Burpees
6 Kettlebell swings, 24kg/16kg
7 Box jumps, 24″/20″
8 Sit-ups
9 Deadlifts, 80kg/60kg
10 Toes-to-bar
11 Pistols
12 Back squats, 80kg/60kg
Hoe gaan we te werk?
1, 2-1, 3-2-1, 4-3-2-1, 5-4-3-2-1 enz…
Challenge of the month – December
Met de hele box:
25.000 Burpees
En dan is het vandaag eindelijk tijd voor het toetje! Dit toetje vraagt best wat werk, maar je kan dit toetje vandaag nog voorbereiden voor de kerstdagen. Succes en wij wensen jullie alvast een fijne kerstavond!
Benodigdheden:
Voor de karamel salé
- 100 gr kokosolie
- 250 gr esdoornsiroop
- 250 gr kokosmelk, op kamertemperatuur
- 1/2 tl zeezout
Voor de korst:
- 100 gr kokosmeel
- 100 gr amandelmeel
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl natriumbicarbonaat
- 100 gr kokosolie, gesmolten
- 2 eieren
Voor de kastanje-ganache:
- 200 gr gekookte kastanjes of kastanjepuree uit blik
- 50 gr kokosmelk
- 125 gr chocola (85% cacao), in kleine stukjes
- 125 gr kokosmelk
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- snuifje zout
Bereiding:
Maak eerst de karamel salé
- Smelt de kokosolie in een pannetje met dikke bodem. Voeg de esdoornsiroop toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen, roer regelmatig met een garde.
- Voeg dan voorzichtig al roerend de kokosmelk en het zout toe, breng terug aan de kook en laat 30 minuten op middellaag vuur pruttelen. Roer regelmatig door.
- Giet de karamel in een schaal en laat afkoelen (pas op, heet!). Als je merkt dat de karamel gaat scheiden, zet hem dan 10-15 min terug op het vuur.
Dan de korst:
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een vaste bol. Wikkel in plastic folie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 gr.
- Duw het deeg uit in een taartvorm, duw het goed tot bovenaan de rand.Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul met bakparels en bak blind gedurende 15 minuten. Laat in de vorm afkoelen.
- Als de korst afgekoeld is, giet dan de karamel in de vorm. Draai de vorm rond, zodat de karamel de hele bodem bedekt. Laat volledig opstijven in de koelkast (een paar uur).
Als laatste de kastanje-ganache:
- Breng 125 gr kokosmelk aan de kook. Doe de chocola in een kommetje. Giet de kokende kokosmelk over de chocola en laat 1 minuut staan. Roer dan voorzichtig door, tot je een gladde ganache krijgt.
- Pureer de kastanjes met 50 gr kokosmelk en de kokosbloesem-suiker in de keukenmachine. Voeg de ganache toe en meng tot een homogene massa.
- Neem de korst met karamel uit de koelkast en giet de kastanje-ganache erover. Spreid uit met een spatel. Bestrooi met een stuf zout. Zet in de koelkast tot de ganache opgesteven is.
- Haal de taart minstens 30 minuten voor het consumeren uit de koelkast.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!