12 februari 2015: NO SH#T Thursday Meal – Gevulde avocado met zalm en ei
Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
400m Run
Max muscle-ups
Scaling:
“Nicole”
20 min AMRAP of:
400m Run
Max pull-ups
Challenge of the week – week 7
For time:
100 Abmat sit-ups
Zin in wat meer afwisseling? Dan is het recept van vandaag wat voor jou. De meeste redenen die wij horen voor het stoppen met paleo is dat er weinig variatie is of dat het moeilijk is om lekker te eten zonder uren in de keuken te staan. Het tegenovergestelde is echter waar. Neem bijvoorbeeld het gerecht van vandaag. Je komt thuis na een lange dag werken en wilt iets lekkers op tafel zetten. Het duurt nog geen dertig minuten om dit heerlijke, voedzame gerecht klaar te maken. Daarnaast kan iedereen het voor elkaar krijgen. Haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag. 3…2…1…GO!!!
Benodigdheden:
- 4 Avocado’s
- 125gr Gerookte zalm
- 8 Eieren (klein)
- Peper en zout
- Chili vlokken
- Verse dille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snij de avocado’s door tweeën en haal de pitten eruit.
- Als het gaat van de pit niet groot genoeg is, lepel dan nog wat avocado eruit zodat er één ei in past.
- Leg de halve avocado’s nu op een bakplaat met bakpapier en vul deze eerste met wat plakjes gerookte zalm.
- Breek één ei tegelijk in een kleine kom en schep het eigeel in de avocado met zoveel eiwit als er in past.
- Voeg zout en peper toe bovenop de avocado.
- Plaats de bakplaat met avocado’s nu in de oven voor 15-20 minuten.
- Als ze uit de oven komen kun je er nog chili vlokken en/of dille over heen doen.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!