22 december 2022: Consistency Challenge

Workout of the day
5 x 2:00 rounds for reps:
25/18 calories row
Max double-unders
*Rest 2:00 between sets

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Zet 10.000 stappen per dag.

Consistency Challenge
Op maandag 2 januari gaat onze Consistency Challenge weer van start! Het doel van deze challenge is om je op weg te helpen om in 2023 betere keuzes te maken die passen bij een gezonde levensstijl. In deze post lees je alles wat je moet weten over de challenge.

De kwaliteit van je voeding, de kwantiteit van je voeding, je slaap en je beweging zijn vier factoren die van grote invloed zijn op je gezondheid, fitheid en prestaties. Deze factoren ondersteunen een gezonde levensstijl en welk doel je ook wilt bereiken, je behaalt je doel door deze factoren op een positieve manier te beïnvloeden. Het mooie van deze factoren is dat ze alle vier binnen onze eigen controle liggen; je bepaalt elke dag zelf wat je eet, hoeveel je eet, hoeveel je slaapt en of je beweegt. Daarmee heb je de touwtjes om je doelen te bereiken zelf in handen.

De Consistency Challenge richt zich op deze factoren en het enige wat jij moet weten, is wat per factor van je verwacht wordt. Belangrijk om te onthouden is dat, net als bij de workout in de box, alles te schalen is. Als een bepaald doel op dit moment te uitdagend voor je is, pas het dan aan. Per factor geven we daar een suggestie voor.

800 gram groenten en fruit
De kwaliteit van onze voeding is goed te meten aan de hoeveelheid groenten en fruit die je eet. Eet je iedere dag voldoende groenten en fruit dan krijg je alle micronutriënten (vitamines en mineralen) binnen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Daarnaast zitten zij vol met vezels die ervoor zorgen dat je vol zit en je stoelgang goed werkt. Het doel gedurende de challenge is om dagelijks 800 gam groenten en fruit te eten. Alle groenten en fruit tellen mee en er is geen verplichte verdeling. Wel is het aan te raden om zowel groenten als fruit te eten voor een goede balans. Dit doel kun je eventueel aanpassen naar 600 gram.

Eiwitten
Eiwitten zijn de bouwstenen voor je lichaam. Zij zijn essentieel om uit je voeding te halen omdat je ze niet zelf kunt aanmaken. Eet je voldoende eiwitten dan helpt het je om spiermassa op te bouwen en te behouden. Dat is belangrijk ongeacht je doel of geslacht. Spiermassa vraagt namelijk onwijs veel energie en daardoor verbrand je dus meer calorieën. Hoe meer je daarvan hebt, hoe meer je kan en moet eten om op gewicht te blijven. Sommige mensen zijn bang om spiermassa aan te maken omdat zij anders ‘bulky’ worden. Dat is alleen het geval als je extreem hard traint én elke dag veel eiwitten eet. En zelfs dan is het maar de vraag of dit lukt… Voldoende eiwitten zorgen er ook voor dat je een vol gevoel hebt na een maaltijd. Behaal je jouw eiwittendoel en de 800 gram dan blijft er weinig over voor andere dingen. Iedereen zijn eiwittendoel is anders en afhankelijk van je lichaamsgewicht en activiteit. In een aparte post leggen we uit hoe je dit kan uitrekenen, bijhouden en aanpassen.

Slaap
Voldoende slaap is belangrijk. Het doel gedurende de challenge is daarom om minstens 7 uur en maximaal 9 uur te slapen. Je scoort pluspunten als je zorgt dat de tijd dat je naar bed gaat niet te laat is en de tijd dat je opstaat contant is. Slaap je momenteel veel minder dan 7 uur dan kan een aanpassing van dit doel 6 uur zijn. Dutjes tellen niet mee voor je score.

Beweging
Beweging is essentieel voor ons bestaan. Het is de beste ‘detox’ die je lichaam kan krijgen, zowel fysiek als mentaal. De voordelen zijn net als genoeg slapen eindeloos. Het doel gedurende de challenge is om dagelijks te bewegen. Bij intensief bewegen hoeft dit enkel een paar minuten te zijn, zoals bijvoorbeeld een CrossFit workout. Bij minder intensief bewegen, zoals bijvoorbeeld wandelen, wil je dat de activiteit een uur in beslag neemt om te tellen als beweging. Bij minder intensief bewegen kun je dit ook verdelen over de dag.

Hoe doe je mee?
Wil jij meedoen en een stok achter de deur hebben om het nieuwe jaar goed te beginnen? Op 2 januari beginnen we met deze vierweekse challenge. Voor alle leden is de challenge gratis. Aanmelden kan nu al en doe je door in de inschrijf-app naar zondag 1 januari te bladeren en je in te schrijven voor de Consistency Challenge. Je krijgt vervolgens een uitnodiging via Facebook om je aan te sluiten bij de gesloten groep. Daar delen we de laatste informatie.

Consistency is key!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.