26 juni 2014: NO SH#T Thursday Meal – Fruity Meat
Workout of the day (WOD)
Bench press 1-10-1-20-1-30
Challenge of the week – week 26
For time:
100m Sprint
10 Over the box jumps
Ik eet regelmatig salades op mijn werk. Niet alleen omdat het gezond is en je na de lunch minder last heb van je after-lunch-dip. Ik doe het voornamelijk omdat het makkelijk is. Ik zorg dat ik de avond ervoor alle groente en sla gewassen, gesneden en geportioneerd in bakjes heb zitten zodat ik ter plekke op het werk een verse salade kan bouwen. Ik hou meestal wel van de combinatie zoet/fris en hartig. Zo ben ik deze salade tegengekomen in het boek “oergondisch genieten”. De combinatie van verse rauwe spinazie, goede rosbief en de fris zure frambozen zorgen voor een smaakexplosie en een energie boost.
Benodigdheden (voor 1 persoon):
- 100 – 150 gram rosbief (zelf gebraden is natuurlijk het allerlekkerste maar een goede slager zal niet onder doen)
- 2 goede handjes verse bladspinazie
- 1 lente uitje
- 50 – 100 gram frambozen
- 1 – 2 theelepels honing
- Sap van een limoen + rasp van een halve limoen
- 2 – 3 eetlepels olijfolie
- Flinke pluk broccolikiemen of alfalfa
- Zout/peper
Bereiding
- Was de spinazie en droog de blaadjes in een theedoek of sla centrifuge.
- Snij het lente uitje in fijne ringetjes.
- Schil de aardappels en snij ze in reepjes van 0,5 – 1 cm dik.
- Maak de dressing door het limoen rasp en sap, honing, olijfolie en wat peper en zout te mengen. Prak 5 frambozen tot moes met een vork en doe deze ook door de dressing.
- Leg de spinazie met lente ui ringetjes en de kiemen op een bord en sprenkel hier vast wat dressing over.
- Leg nu de plakjes rosbief op de salade en doe de resterende frambozen er ook bij.
- Doe nu het laatste beetje dressing erover.
- Strooi er nog wat vers gemalen zeezout en zwarte peper over en smullen maar!
Zoals altijd wil ik jullie vooral inspiratie geven, dus varieer en experimenteer totdat je jouw perfecte salade hebt gecreëerd. Het recept is slechts een richtlijn een lepeltje meer of minder naar eigen smaak kan absoluut geen kwaad. Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!