15 mei 2014: NO SH#T Thursday Meal – Schaapje, schaapje heb jij… lekker vlees?

Workout of the day (WOD)
Deadlift 5-5-5-5-5

Challenge of the week – week 20
Max plate pinch 15kg/10kg (aantal seconden = score)

Een gemiddeld Hollands huishouden zal voornamelijk rund, varken en kip op het menu hebben staan. Doe eens gek en maak een uitstapje! Lamsvlees is heerlijk mals, diep van smaak en gezond! Bij ons thuis gebruiken wij eens in de zoveel tijd de grillpan of de BBQ om heerlijke lamskoteletten klaar te maken. Lees vandaag hoe jij ze zelf kan maken.

Benodigdheden:
• 2 kg lamskoteletten
• olijfolie
• 4 teentjes knoflook
• zwarte peper
• zout
• 1 theelepel gemalen komijnzaad
• 1 theelepel gemalen koriander
• 1 theelepel kerrie
• verse tijm en rozemarijn
• 2 eetlepels honing

Bereiding:
• Snij de ui en pers de knoflook.
• Maak de lamskoteletten schoon (haal het meeste loshangende vet/vel eraf en laat de rest zitten) en kruid ze met alleen wat zwarte peper en zout
• Doe wat olie of kokosvet in de pan en fruit daar de ui en knoflook in, zodra de ui doorzichtig wordt doe je alle gemalen kruiden erbij. Bak dit +/- 2 minuten en haal het van het vuur
• Doe de lamskoteletten in een schaal en giet het kruidenmengsel eroverheen
• Giet er nu voldoende olijfolie over dat bijna alle loskoteletten onder staan in de marinade.
• Voeg de verse tijm en rozemarijn toe en de eetlepels honing.
• Zet het een nachtje in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken en de olijfolie het vlees lekker zacht maakt.
• Als je gaat grillen zorg dan dat de pan goed heet is zodat het vlees in 1 keer dicht schroeit (zo blijven alle vleessappen in de koteletten en blijft het vlees extra mals) en je mooie grilstrepen krijgt.

Hierbij eten we vaak we een groenten mengel a la ratatouille en een gemende salade. Je kan het vlees vooraf marineren, de groenten vooraf snijden en dus wederom een menu om de dag van te voren te maken of makkelijk voor te bereiden voor een dinertje thuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.