13 maart 2014: NO SH#T Thursday Meal – Venkelicious

Workout of the day (WOD)
Techniek dag
* Vrije keuze om aan een techniek of skill te werken

Challenge of the week – week 11
2 min. AMRAP of:
Walking lunges

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en ik heb zelfs al een bbq lucht geroken. Misschien lopen we wat hard van stapel maar ik geloof dat we allemaal enorm verlangen naar de zomer. Vandaag wil ik jullie daarom vast meenemen naar een picknick in het bos, lekker met je koelbox op het strand of gewoon in de tuin onder de parasol. Hoe dan ook, met deze salade waan je je vast in de zomer.

Benodigdheden:
Salade:

  • 1 venkel
  • 100-200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rijpe avocado
  • 1 hardgekookt ei
  • Optioneel: een handje cherry tomaatjes en een kwart komkommer in reepjes gesneden

 

Pesto-dressing:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepeltje mosterd
  • 125gr pijnboompitten
  • 1 klein bosje verse basilicum
  • zout
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

  • Bereid de pesto dressing door alle benodigde ingrediënten in de keukenmixer te doen of met de staafmixer te mengen. Indien hij te dik is kun je er nog wat olijfolie bij doen. Uiteraard kan je hem helemaal naar jou eigen smaak maken door er wat meer pitten of juist meer basilicum in te doen.
  • Kook het ei.
  • Snij de venkel in dunne reepjes, de vis in stukjes en de avocado idem.
  • Als het ei afgekoeld is snij je hem ook in kleine stukjes.
  • Meng alles doorelkaar, voeg de dressing toe en strooi er op het laatst nog wat pijnboompitten overheen.
  • Als je de salade meeneemt doe de pijnboompitten dan apart en doe die ter plekke over je salade.
  • Als je nog pesto over hebt kan je die nog max. 2 weken in je koelkast bewaren, zorg dan wel dat er een laagje olijfolie op zit. Als je juist van een grove pesto houd en dus geen extra laagje olijfolie op je pesto hebt dan kan je hem 1 week nog bewaren in je koelkast.
  • Pesto is ontzettend makkelijk om te maken en past bij zoveel gerechten, zoals hierboven in een dressing verwerkt, of doe hem door je kipfilet met wat gegrilde courgette of een lepeltje in je verse tomatensoep!
  • Enjoy!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.