7 december 2017: NO SH#T Thursday Meal – Gekruide pastinaak

Workout of the day (WOD)
For time:
300/200 Calorie Assault bike
* In teams van twee.
* Every 3 minutes, perform 5 synchronized thrusters 42,5kg/30kg and 5 synchronized burpees over-the-bar.

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Pastinaak valt onder de groente “vergeten groente”. Dit zijn groenten die vroeger veel gegeten werden, maar nu bijna niet meer. Veel mensen weten niet wat voor gerecht ze met deze groenten moeten maken, maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig heel veel kookboeken en websites voor. Voor iedereen die nog nooit pastinaak heeft gegeten, net als ik, ze smaken blijkbaar lichtzoet en een beetje azijnachtig. Ik zeg: laten we deze groente ook maar eens proberen dan!

Benodigdheden:

  • 3 pastinaken
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 bosuitjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ze in stukken.
  • Smelt de kokosolie.
  • Doe de pastinaak in een kom en voeg kokosolie, paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe. Meng goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel er de pastinaak over.
  • Bak de pastinaak 20 minuten.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en strooi ze over de pastinaak.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.