16 november 2017: NO SH#T Thursday Meal – Twice baked chicken fajita sweet potatoes
Workout of the day (WOD)
4 rounds for reps of:
1 min Bench press, 60kg/42,5kg
1 min Dumbbell snatch, 22,5kg/15kg
1 min Ring dips
1 min Rest
Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien
Dit is één van de maaltijden die ik deze week voor Junior heb klaargemaakt. Het kostte even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Denk ik, want hij heeft het op moment van schrijven nog niet gegeten. Maar het rook heerlijk, ziet er lekker uit, dus kan vast niet misgaan.
Benodigdheden:
- 4 medium sized (oranje) zoete aardappels
- olijfolie
- 1 rode ui, gesneden
- 400 gr kipfilet, in blokjes/reepjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 zak paprika mix (rood, groen, oranje), gesneden
- klein blikje zwarte bonen
- 1/2 tsp gemalen komijnzaad
- 1 tsp (gerookte) paprikapoeder
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 limoen
- verse koriander (optioneel)
- 1 avocado (optioneel)
- salsa (optioneel)
Bereiding:
- Wikkel elke zoete aardappel in met een keukenpapiertje. Doe ze samen in een magnetron bestendige kom en doe ze voor 10 minuten in de magnetron. Haal daarna voorzichtig het keukenpapier eraf (omdat hier hete stoom onder vandaan kan komen) en prik ze overal een beetje in met een vork. Wikkel ze vervolgens meer in keukenpapier en doe ze nog eens voor 14-15 minuten in de magnetron. (De binnenkant moet zacht worden, wanneer dit is zijn ze klaar. Als na deze tijd de binnenkant nog een beetje hard is, geeft dit niet, want ze garen nog wel na in de oven.)
- Verwarm de over voor op 220 graden.
- Verwarm een pan met de olijfolie en bak hierin de rode ui. Voeg na 1-2 minuten de kip, knoflook en paprika’s toe. Bak dit voor ongeveer 4-5 minuten (tot de kip bijna gaar is) en voeg dan de kruiden toe. Voeg als laatste de bonen toe en haal dan alles van het vuur.
- Ondertussen zijn de zoete aardappels klaar en zacht. Snij ze in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Niet helemaal tot aan de rand, laat ongeveer een halve cm vruchtvlees zitten. Meng het vruchtvlees met de kip/groente mix.
- Spray/smeer een ovenschaal in met wat olie, en leg daar de “lege” zoete aardappels in. Verdeel het mengsel in elke zoete aardappel en werk ze af met wat geraspte kaas en de koriander. Doe ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of totdat de kaas bruin is.
- Serveer ze daarna met wat blokjes avocado en de salsa.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!