7 april 2016: NO SH#T Thursday Meal – Fried Fish Tacos
Workout of the day (WOD)
3 rounds, each for time, of:
250m Row
5 Push jerks, 85kg/60kg
15 Burpees
5 Deficit handstand push-ups
Rest 6 minutes
Challenge of the month – April
Met de hele box:
15.000 Strict pull-ups
Over 2 weken gaan Channa en ik naar San Diego om twee cursussen van CrossFit te volgen. Ook zullen wij natuurlijk twee weken moeten eten en Channa weet al uit haar ervaring van vorig jaar dat je dat daar heel goed kan doen. Er zitten onwijs veel lekkere restaurants met veel verschillende stijlen van eten. Ook vind je in deze stad heel veel foodtrucks. In heel Californië kan je deze vinden en hier kan je dan ook het meest favoriete eten van de lokale bevolking vinden… Fish Tacos! Je hebt ze in alle soorten, van $1 tot $5, pittig, niet pittig, groot, klein. Voor ieder wat wils. Voor jullie heb ik vandaag een paleo versie. Ik denk dat wij deze versie niet gaan vinden in San Diego, dus wij zullen het daar helaas moeten doen met een wat minder gezondere versie… (we zullen laten weten hoe het heeft gesmaakt ;)). Voor hier is dit recept een heel goed alternatief. Het recept ziet er namelijk heerlijk uit en ik weet zeker dat dit ook net zo lekker smaakt. De taco die ze in dit recept gebruiken is gemaakt van bloemkool en is ook erg simpel te maken. Als ik dit weekend een gaatje heb, zal ik mij er misschien ook aan wagen. Als jullie het al eerder hebben gemaakt, jullie weten me te vinden voor een recensie. Ik ben benieuwd!
Benodigdheden:
Voor de vis:
- 4 tilapiafilets
- ¾ cup tapioca meel + 1⁄2 cup in een aparte kom
- ¼ cup kokosmeel
- 2 eieren
- ¼ cup bruisend water
- 1-2 cups kokosolie voor het bakken
- 2 cups sla, geraspt
- limoen voor bij het serveren (optioneel)
- zeezout en zwarte peper
Voor de vulling:
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- ¼ cup rode ui, klein gesneden
- 2 tbsp jalapeños, fijngesneden (optioneel)
- 1 tbsp verse koriander, fijngesneden
- 2 tbsp versgeperst limoensap
- zeezout
Voor de taco:
- 1 grote bloemkool, gesneden
- 2 grote eieren
- ½ tsp gedroogde oregano
- ½ tsp paprikapoeder
- zeezout en zwarte peper
Bereiding:
Voor de taco:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Gebruik een blender of foodprocessor om de bloemkool fijn te malen. Zorg ervoor dat je een textuur krijgt die nog fijner dan rijst is.
- Stoom de “bloemkoolrijst” boven kokend water voor 5 minuten.
- Plaats de gestoomde bloemkool in een theedoek en knijp zo veel overtollig water eruit als je kunt. Laat het eerst even een beetje afkoelen zodat je jezelf niet verbrand. Doe echt je best om al het water eruit te krijgen, want anders zal je eindigen met doorweekte tacos.
- Doe dan de bloemkool in een kom en voeg de eieren, oregano en paprikapoeder toe (je kan hier ook nog eventueel meerdere kruiden aan toe voegen).
- Maak dan van het mengsel 6 evengrote ballen en spreid ze uit over een bakpapier. Uiteindelijk heb je dus 6 rondjes.
- Plaats ze dan in de oven en bak ze ongeveer 8-10 minuten. Keer ze dan om en bak ze voor nog eens 5 minuten.
- Wanneer je gaat serveren kan je ze opnieuw opwarmen door ze in een koekenpan op laag vuur te verwarmen.
Voor de vulling:
- Mix de tomaten, ui, jalapeños en koriander samen.
- Voeg een beetje limoensap en zout toe en mix het door elkaar.
- Dek dit geheel af en zet het in de koelkast tot het serveren.
Voor de vis:
- Verhit in een pan de kokosolie tot ongeveer 160 graden. Zorg ervoor dat het niet gaat roken, dus hou het goed in de gaten.
- Meng de 3⁄4 cup tapiocameel, kokosmeel, eieren, bruisende water, zout en peper in een grote kom. Doe de 1⁄2 cup tapiocameel in een aparte kom.
- Snijd de vis in je gewenste formaat. Dit kan in de lengte door de midden, maar je kan ze ook in kleine stukjes snijden. Vergeet niet dat hoe kleiner je stukjes zijn, hoe sneller ze gaar zijn met het bakken.
- Als de olie heet is kan je beginnen met bakken. Dep eerst je visstukjes droog met keukenpapier, haal ze dan door het tapiocameel (de aparte 1⁄2 cup), en haal ze daarna met een tang door het natte mengsel.
- Doe ze dan meteen in de pan met olie en bak ze voor ongeveer 1 minuut. Draai ze dan om en bak ze voor nog een minuut tot de vis goudbruin van kleur is en wit en vlokkerig van binnen is.
- Wanneer ze klaar zijn haal ze dan uit de pan en leg ze meteen op een keukenpapiertje zodat het vet geabsorbeerd wordt.
- Als je alle vis hebt gebakken, kan je de tacos gaan maken.
- Doe op een taco wat sla, dan de vis, top het af met de vulling en misschien nog een sausje.
- Serveer ze met wat limoenpartjes.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!