5 mei 2016: NO SH#T Thursday Meal: Chipotle Chicken Frittata

Workout of the day (WOD)
“Adrian”
7 rounds for time of:
3 Forward rolls
5 Wall climbs
7 Toes-to-bar
9 Box jumps, 30″/24″

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
1.000.000m Run

Vandaag komen Channa en ik weer terug uit San Diego. Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad en ook veel lekkers gegeten, maar nu is het weer tijd om terug te gaan naar het normale leven, dus ook naar onze gezonde maaltijden. Zaterdag 23 april hebben wij de Culinary Ninja Course van Paleo Nick gedaan en hebben hier veel geleerd over hoe je lekker kan eten en het nog makkelijk kan bereiden ook. Daarom deel ik vandaag met jullie weer een recept van hem. Zijn recepten zijn zo makkelijk te maken, dat iedereen zich hier aan zou kunnen wagen. Deze Chipotle Chicken Frittata is heerlijk als ontbijt, lunch of zelfs als avondeten. Als je deze frittata in 8 stukken snijd, heb je 8 mooie porties. Je kunt het makkelijk voor 5 dagen in de koelkast bewaren.

Benodigdheden:

Voor de frittata:

  • 500 gr kipgehakt
  • 12 eieren
  • 100 gr baconreepjes
  • 3 middelgrote zoete aardappels, in zijn geheel zachtgekookt en dan in schijven van 1 cm dik gesneden
  • 2 uien, in blokjes
  • 4 groene paprika’s
  • 2 cups zongedroogde tomaten, geweekt in warm water
  • 2 tbsp knoflookpoeder
  • koriander voor garnering

Voor de salsa chipotle:

  • 5 grote tomaten
  • 1 groene peper, fijngehakt en ontzaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst met de hand
  • sap van 1 limoen
  • 2 tbsp chipotle

Bereiding:

Voor de frittata:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een pan op het vuur en voeg de baconreepjes toe.
  • Kruid het kipgehakt met de knoflookpoeder. Breng de bacon aan 1 kant van de pan en bak aan de andere kant het kipgehakt.
  • Bak dit voor ongeveer 2-3 minuten, houdt het wel apart van elkaar.
  • Voeg dan de uien, paprika en zongedroogde tomaatjes toe en mix het allemaal samen.
  • Vul dan de bodem van een “groot” bakblik met de schijven zoete aardappel en voeg daarna het gehaktmengsel daaraan toe.
  • Doe alle eieren in een kom en mix even goed door elkaar. Voeg dit daarna ook toe.
  • Stop het geheel nu in de oven en bak voor ongeveer 30 minuten of tot de eieren gezet zijn.

Voor de salsa chipotle:

  • Doe in een steelpan de tomaten, de groene peper, de knoflooktenen en een klein beetje zout.
  • Bedek de tomaten met water en laat het sudderen.
  • Laat dit “koken” tot de tomaten zacht zijn.
  • Voeg daarna dit geheel toe aan de blender en laat het op hoge snelheid mixen tot een glad mengsel.
  • Voeg de chipotle en limoensap toe en mix nog een keer.
  • Kruid het vervolgens met zout naar smaak.
  • Serveer een stukje van de frittata met een beetje salsa en je hebt een heerlijk gerecht!
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.